Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen 26-04-2001 District Heerlen
Heerlen

2e Persbericht

Heerlen; Maastrichtse geldwisselaars aangehouden

Begin 2001 startte de Divisie Regionale Recherche van de Politieregio Limburg Zuid, in samenwerking met het Korps Landelijke Politiediensten een onderzoek naar twee in Maastricht woonachtige geldwisselaars. Uit onderzoek was immers gebleken dat door deze personen ruim 100 wisseltransacties waren uitgevoerd in een wisselkantoor in de regio. In anderhalf jaar tijd werd in het totaal gewisseld voor een bedrag van omgerekend Nlg 14.000.000,-.
Op vrijdag, 30 maart 2001 werd een van de mannen op heterdaad aangehouden toen hij probeerde buitenlandse valuta om te wisselen in Nederlands geld. Hierbij ging het om een bedrag van bijna Nlg 200.000,-. Dit geld werd inbeslaggenomen.
De tweede verdachte werd even later in een woning in Maastricht aangehouden. Direct na de aanhoudingen werden door de Rechter-Commissaris van de rechtbank Maastricht doorzoekingen verricht in de woningen van de verdachten. Omdat een van hen woont in een woonboot werd assistentie verleend door het duikteam van de vrijwillige brandweer Eijsden alsmede door de Rijksverkeersinspectie. Bij de doorzoekingen werden administratieve bescheiden alsmede een geldbedrag van ca. Nlg 40.000,- aan buitenlandse valuta inbeslaggenomen.
Het onderzoek loopt. Verdere mededelingen kunnen momenteel niet worden gedaan.

Hoensbroek; Onderzoek XTC-lab levert nog eens grote hennepplantage op Het projecteam van het politiedistrict Heerlen heeft in het onderzoek waarbij woensdag in een pand aan de Hoofdstraat een XTC-laboratorium werd aangetroffen in een ander pand aan diezelfde straat een grote hennepplantage aangetroffen.
Bij de huiszoeking die dat op last van de Rechter Commissaris in het betreffende pand werd uitgevoerd, troffen agenten ruim 3600 kleine hennepplanten in een compleet ingerichte plantage aan. Het betreffende pand was evenals de panden waarin woensdag een kleine hennepplantage en een XTC-laboratorium werden aangetroffen eigendom van de aangehouden 25-jarige Heerlenaar.

A.J.M. Boosten (Bureau Voorlichting & PR tel.: 045 - 4003050