Syntegra in Nederland


Syntegra lanceert online learning community

18.04.01 Syntegra in Benelux

Zoetermeer, 18 april 2001 - Syntegra lanceert samen met andere internationale spelers op de e-Learningmarkt een speciale website over elektronisch leren. Onder de naam www.taxila.syntegra.nl zijn alle wetenswaardigheden op dit gebied te vinden. Taxila heeft het karakter van een 'online learning community' waarbij leren van en met elkaar en resultaten van leren delen hand in hand gaan.
De lancering vindt plaats op 26 april om 12:00 uur tijdens Didacta, de beurs voor opleidend Nederland.

Permanente kennisvermenigvuldiging heeft zich binnen organisaties ontwikkeld tot een strategische aangelegenheid. Opleiding en training hoeven zich niet altijd meer af te spelen op vaste tijden of binnen de muren van een klaslokaal. Door de technologische mogelijkheden kan leren tegenwoordig op diverse manieren.
Tijd, plaats en omgeving zijn steeds minder van belang. Elektronisch leren is sinds de opkomst van het Internet in een stroomversnelling gekomen.
Volgens Joep C. de Jong, Directeur Education & Training van Syntegra, zal het klassikaal onderwijs nooit verdwijnen, maar: "Door de opkomst van computers en het Internet zijn meerdere manieren van leren mogelijk die aanvullend kunnen werken. Syntegra heeft inmiddels veel expertise opgebouwd op het gebied van
e-Learning en via Taxila willen wij onze expertise delen."

Site biedt helderheid
Om alle nieuwe toepassingen voor e-Learning te doorgronden is vaak veel tijd nodig. Via www.taxila.syntegra.nl biedt Syntegra met input van participerende partijen helderheid. In deze online learning community ontmoeten leerprincipes als leren van en met elkaar en resultaten van leren delen elkaar. Taxila geeft antwoord op vragen als: Wat is e-Learning, hoe ervaren anderen het, wat kun je precies doen met e-Learning, hoe is het te integreren in de organisatie en met andere leervormen, wat zijn de valkuilen en wat zijn de succesfactoren? Ook komen de vele vormen van e-Learning zoals Web Based Trainingen (WBT's), Virtual Classroom, Story Telling en Educational Games aan bod. Op deze manier kan de gebruiker zich laten informeren, ervaringen uitwisselen en kennis opdoen. Organisaties die overwegen om e-Learning binnen de eigen organisatie in te voeren kunnen op proef een specifieke leeromgeving die volledig voldoet aan de behoeften, wensen en eisen van de organisatie door Syntegra laten ontwikkelen.

Syntegra
Marlies Pulsford-Hoekx
079 368 23 45
E-mail : m.pulsford@syntegra.nl