26-04-01 Datelnet gaat primaire processen stroomlijnen met iBaan

Efficiencyverbetering staat aan basis keuze
telecommunicatiedienstverlener

Schijndel, 26 april 2001

Telecombedrijf Datelnet en Baan hebben onlangs een contract gesloten voor de implementatie van iBaan ERP (Enterprise Resource Planning). Datelnet, leverancier van diensten op het gebied van advies, projectmanagement, inrichting en beheer van telecommunicatienetwerken voor operators, systeemleveranciers en de zakelijke markt, wil met de implementatie van de Baan-oplossing een efficiencyslag doorvoeren die ertoe leidt dat de primaire processen van het bedrijf voortaan integraal worden ondersteund. Daarnaast is Datelnet hiermee optimaal toegerust voor grootschalige turn-key projecten.

Datelnet gaat van start met de projectenmodule van iBaan ERP, die zorgdraagt voor de aansturing van projecten op basis van fixed price en fixed time, integraal gekoppeld aan de logistieke en financiële stromen. Daarnaast wil Datelnet de Baan-software inzetten als bedrijfsoverkoepelend financieel systeem. Datelnet heeft onder meer gekozen voor Baan als een pakketleverancier die zelf implementeert. Het project wordt op 1 januari 2002 opgeleverd. Voor Baan betekent dit contract een verdere versteviging van haar positie in de bouw, installatie- en telecombranche.

Over Datelnet
Datelnet is een onafhankelijke aanbieder van diensten op het gebied van consultancy, projectmanagement, inrichting en beheer van telecommunicatienetwerken. Dit doet het bedrijf voor operators, systeemleveranciers en de zakelijke markt. Datelnet is in 1988 opgericht en beschikt inmiddels over 29 vestigingen, verspreid over het hele land en daarnaast in Spanje en Turkije. Het hoofdkantoor bevindt zich in Schijndel. Er werken 2400 mensen in de zes divisies die Datelnet momenteel telt. Naast de divisie Projects zijn dat Infrastructure & Networks, Services, Solutions, Academy en KTG.

Over Baan
Baan helpt bedrijven hun concurrentievoorsprong te behouden in de netwerkeconomie, waarin informatie, integratie en samenwerking kritische succesfactoren zijn. Met de krachtige, op internet gebaseerde iBaan-oplossingen ondersteunt Baan bedrijven die hun complexe bedrijfsprocessen willen integreren, nauwer met klanten en partners willen samenwerken, en hun medewerkers willen voorzien van de noodzakelijke voorraadinformatie en 'build-to-order'-data voor de werkvloer. Baan-software is actief op meer dan 15.000 locaties wereldwijd. Baan maakt deel uit van de Invensys-divisie Software & Systems,
wereldwijd leidend op het gebied van e-business- en automation-oplossingen.