Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Beleidsregels inzake inkomensbestanddeel vrije beroepsbeoefenaren niet goedgekeurd

De Voorzitter van de Tweede
Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

Z/P-2176131

27 april 2001

Tijdens het interpellatiedebat met leden van de Tweede Kamer over de huisartsenzorg op 17 januari 2001 heb ik aangegeven dat ik de Tweede Kamer zal berichten over mijn beslissing ten aanzien van de op 15 januari 2001 door het College Tarieven Gezondheidszorg (CTG) vastgestelde beleidsregels inzake het voorschot op de inkomensherijking van alle vrije beroepsbeoefenaren.

Naar aanleiding van deze toezegging het volgende. De financiële gevolgen die gemoeid zijn met de desbetreffende beleidsregels dienen betrokken te worden bij de besluitvorming van het kabinet in dit voorjaar. De kabinetsbesluitvorming is nog niet afgerond. Hierdoor en in samenhang met het verstrijken van de wettelijke goedkeuringstermijn op 16 april 2001 van de beleidsregels heb ik 13 april jongstleden geen goedkeuring kunnen verlenen aan de beleidsregels. Volledigheidshalve zend ik u hierbij mijn brief aan het CTG van 13 april.

Na de besluitvorming van het kabinet zal ik het CTG berichten of er financiële ruimte beschikbaar is voor uitvoering van de door het CTG vastgestelde beleidsregels.

Ik verwacht u hiermee op dit moment voldoende te hebben geïnformeerd.

De Minister van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

dr. E. Borst-Eilers

Downloads

Zie het originele bericht om (PDF) bestanden op te halen
Afschrift van brief aan het CTG