Nieuwe Lotus Discovery Server wereldwijd verkrijgbaar

Diemen, 27 april 2001 - Lotus Development Corp. brengt de Lotus Discovery Server wereldwijd op de markt. De Discovery Server is een geavanceerde zoek- en expertisebeheeroplossing waarmee gebruikers de kennis binnen hun bedrijf kunnen beheren, benutten en vergroten. Met de server kan de relatie gelegd worden tussen mensen, content en onderwerpen. Hierdoor zijn relevante kennis en ervaring binnen een organisatie altijd beschikbaar voor de uitvoering van taken en projecten. De Lotus Discovery Server is gebaseerd op industriestandaarden, zodat de server eenvoudig toepasbaar is in bestaande infrastructuren.

"De ontwikkeling van vernieuwende kennismanagementoplossingen die de bedrijven en investeringen van onze klanten ondersteunen en beschermen, is de basis van onze positie als marktleider in kennismanagement", zegt Scott Cooper, Senior Vice-President en General Manager van de business unit Kennismanagement van Lotus Development Corp. "Dit product helpt bedrijven de waarde van hun kenniskapitaal te vergroten en daardoor hun concurrentiepositie te verbeteren."

De Lotus Discovery Server vergroot het rendement op investeringen doordat interne data en bronnen ingezet kunnen worden als waardevolle kennismiddelen. Doordat informatie eenvoudiger kan worden gevonden en ingezet, worden medewerkers productiever en nemen ze beter gefundeerde beslissingen. Bedrijven profiteren zo sneller en effectiever van de mogelijkheden die de markt biedt.

Als de Lotus Discovery Server wordt gecombineerd met de portal-mogelijkheden van Lotus K-Station, een volgende generatie bedrijfportal, vormt deze het recent aangekondigde Lotus Knowledge Discovery System. Lotus K-Station biedt gebruikers een enkel toegangspunt voor het vinden van belangrijke informatie en samenwerking met anderen binnen en buiten de organisatie. Beide producten zijn volledig geïntegreerd en kunnen zowel gezamenlijk als afzonderlijk worden gebruikt.

Beschikbaarheid en systeemvereisten
Lotus K-Station is nu wereldwijd beschikbaar. Lotus Discovery Server is ook vanaf nu beschikbaar als onderdeel van het Knowledge Discovery System. De systeemvereisten van Knowledge Discovery System zijn: Microsoft Windows NT (SP6a) of Microsoft Windows 2000, een server met een 10 GB HD, 512 MB RAM en een Pentium II 500 MHz-processor. De server werkt op Microsoft Internet Explorer 5.01 en hoger of op Lotus Notes Release 5 client (R5). De Lotus Discovery Server komt beschikbaar in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Braziliaans, Portugees, Deens, Noors, Fins, Zweeds, vereenvoudigd Chinees, Taiwanees, Koreaans en Japans.

Lotus
Lotus Development Corporation is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor messaging, collaboration en knowledge management. Lotus richt zich met haar oplossingen op kleine tot multinationale ondernemingen. Centraal in de oplossingen van Lotus staat het uitgangspunt dat internettechnologie mensen op een wereldwijde schaal laat samenwerken. Lotus levert zowel de client- en server-, als de platformproducten voor (real-time) samenwerking, berichtenverkeer en applicatieontwikkeling. Daarnaast biedt Lotus een uitgebreid pakket van kantoor- en productivity-applicaties, compleet met internetfunctionaliteit. Ondernemingen die kiezen voor Lotus-oplossingen, kunnen rekenen op professionele consultancy en dienstverlening van de Lotus Professional Service-organisatie en van de Lotus Business Partners.

Lotus is opgericht in 1982 en sinds 1995 onderdeel van IBM. Het bedrijf heeft circa 8.500 medewerkers en brengt zijn producten wereldwijd via de meer dan 20.000 Business Partners in meer dan 80 landen op de markt.

Algemeen telefoonnummer Lotus Development Nederland: 020 - 31 41 123.


______

Noot voor de redactie,