Embargo tot vrijdag 27 april 9.00 uur

Uitnodiging voor media

Gemeente Rotterdam ondersteunt
clinicplan stichting Rotterdam Cycling

ROTTERDAM De wethouders Els Kuiper (Jeugdbeleid) en Nico Janssens (Sport) en adjunct-directeur Hans Zoethoutmaar van Rotterdam Topsport overhandigen vrijdag 27 april om 9.00 uur op het stadhuis aan de Coolsingel samen een cheque ter waarde van 90 duizend gulden aan Michael Zijlaard en Leontien Zijlaard-Van Moorsel. Met dit bedrag kan de stichting Rotterdam Cycling in 2001 acht wielerclinics voor kinderen in de leeftijd van twaalf tot zestien jaar op het complex van wielervereniging Ahoy' in Rotterdam organiseren.

Het management van Rotterdam Cycling, waaronder Team Farm Frites-Hartol en oplieidngsploeg Team Ton van Bemmelen-Novilon vallen, ontwikkelde in 1999 een plan voor promotie van de wielersport, gratis trainingen, clinics voor kinderen, een fietsklas op het Thorbecke Lyceum en eigen opleiding. In het kader van sportstimulering in Rotterdam werd al in de beginfase gesproken met vertegenwoordigers van Rotterdam Topsport en de gemeente Rotterdam. De drie gouden en zilveren medailles van Leontien Zijlaard-Van Moorsel tijdens de Olympische Spelen van Sydney brachten zaken echter in een stroomversnelling. Op initiatief van het bureau Sociale Vernieuwing van de gemeente Rotterdam werd besloten het succes van de drievoudig sportvrouw van Rotterdam al in 2001 als promotie voor de wielersport in de Maasstad te benutten.

Sponsors als Koga Miyata en het bedrijfsleven gaven eerder al een eerste aanzet voor uitvoering van het plan. De drie wethouders Meijer (Sociale Vernieuwing), Kuiper (Jeugdbeleid) en Janssens (Sport) bleken bereid om elk een substantieel deel van de kosten voor hun rekening te nemen. Het restant kwam van Rotterdam Topsport. Het totaalbedrag zal vrijdag 27 april om 9.00 uur in zaal 7 op de begane grond van het stadhuis aan de Coolsingel symbolisch worden overhandigd aan manager Michael Zijlaard en Leontien Zijlaard-Van Moorsel.

De eerste wielerclinic van Rotterdam Cycling wordt op woensdag 9 mei op het complex van Ahoy' gehouden. De vrije trainingen voor jeugd zijn op woensdag inmiddels gratis bij te wonen. Op zondag 20 mei organiseert Rotterdam Cycling op het complex van Ahoy' bovendien de eerste editie van de Rotterdam Airport Challenge, een internationale wedstrijd voor junioren en dames.