PGGM vereenvoudigt publicatie en beheer content met Tridion DialogServer

Website van pensioenfonds binnen acht weken 'in de lucht'

Amsterdam, 27 april 2001 - Tridion, vooraanstaand Europees leverancier van contentmanagementsoftware, maakt bekend dat PGGM na een implementatietraject van slechts acht weken met succes een nieuwe website op basis van Tridion DialogServer in gebruik heeft genomen. Het op een na grootste pensioenfonds in Nederland koos de contentmanagementsoftware van Tridion vanwege de geavanceerde on line publicatie- en beheerfunctionaliteit. Ook de open, gestandaardiseerde architectuur van DialogServer was een belangrijk selectiecriterium. Dankzij deze architectuur is PGGM verzekerd van een platform dat toekomstige uitbreiding van de site tot een krachtige e-business-tool mogelijk maakt. De nieuwe website van PGGM (www.pggm.nl) is sinds 6 maart jl. in gebruik.

Voordat PGGM met DialogServer werkte, werd alle content handmatig ingevoerd en gepubliceerd - een nogal kostbare en tijdrovende activiteit waardoor IT-medewerkers zich niet konden richten op meer strategische projecten. Vandaar dat het pensioenfonds op zoek ging naar een systeem waarmee de bestaande webcontent probleemloos kon worden overgezet naar een nieuwe site. Bovendien moest dit systeem de publicatie van toekomstige content stroomlijnen en vereenvoudigen.

"Dankzij DialogServer hebben wij de volledige controle over onze on line content, vooral omdat niet-technische medewerkers nu op efficiënte wijze content kunnen toevoegen aan de site zonder dat zij zich druk hoeven te maken over de technologie", aldus communicatiemanager Ellen Habermehl van PGGM. "Nadat Dialogserver is geïmplementeerd rapporteerde de betreffende ict-afdeling al snel een sterke afname van het aantal vragen. Hoewel de planning voor het implementatietraject ambitieus was, is het project binnen het budget en volgens planning opgeleverd."

Door de implementatie van DialogServer heeft PGGM de beschikking gekregen over een solide platform waarmee bedrijfskritische informatie efficiënt kan worden beheerd en benut. Dankzij rollen en daaraan gekoppelde toegangsprivileges kunnen meerdere gebruikers tegelijk met het systeem werken. Werkstroomprocedures automatiseren het proces van contentfiattering en -distributie, en ontwerpsjablonen ondersteunen gedeeld (her-)gebruik van informatie in verschillende applicaties en webpublicaties. Dit alles vertaalt zich in een gebruiksvriendelijk en efficiënt contentmanagementsysteem dat tijd en geld bespaart en de communicatie met alle betrokken partijen verbetert.

PGGM
PGGM is het op een na grootste pensioenfonds in Nederland en behoort tot de twintig grootste in de wereld. Met duizend medewerkers beheert PGGM de pensioengelden van 1,3 miljoen (oud-)werknemers van meer dan 15.000 organisaties in de gezondheidszorg. Het fonds beheert een kapitaal van ruim 50 miljard Euro.