Gemeente Etten-Leur

Besluiten van het college van burgemeester en wethouders

Aanpassen kabels en leidingen Vosdonk-west

Burgemeester en wethouders hebben opdracht gegeven aan NV Waterleidingmaatschappij Noord West-Brabant om de kabels en leidingen van deze maatschappij aan te passen i.v.m. het bouwrijp en woonrijp maken van Vosdonk-west. De totale kosten hiervan zijn Hfl. 791.355,=.

Afsluiting seizoen 2000 - 2001 Stichting Cultureel Centrum van Gogh

Wethouder J. van Harssel zal deelnemen aan de afsluitende activiteit van het seizoen 2000-2001 van Stichting Cultureel Centrum van Gogh. Dit zal plaatsvinden op 5 mei aanstaande in Zundert.

Voorwaarden koopwoningen Centrumplan

Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met de voorwaarden, welke door de ontwikkelingscombinatie "Centrumplan Etten-Leur" moeten worden opgelegd aan kopers van woningen in het Centrumplan, waaronder een afromingsbeding van toepassing is ten aanzien van woningen in de categorie tot Hfl. 255.000,=. Bij een geschil over de meerwaarde van door de koper aangebrachte verbeteringen zal taxatiebureau Houdringe worden ingeschakeld.

Ophoging garantiesubsidie vrijwilligersmarkt 2001

Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor akkoord te gaan de garantiesubsidie voor de organisatie van de vrijwilligersmarkt 2001 op te hogen van Hfl. 16.000,= naar Hfl. 18.000,=. Deze ophoging houdt verband met het houden van de vrijwilligersmarkt in De Nobelaer in plaats van in het Winkelcentrum.

Herstraten Bootstraat

Burgemeester en wethouders hebben uitvoering van het werk herstraten van de Bootstraat (tussen P.A. Damenstraat en de Rozengaard) opgedragen aan aannemingsmaatschappij M.J. Oomen b.v. uit Sprundel. De kosten hiervan bedragen Hfl. 183.260,=.

Commissievergaderingen

Op 7 mei aanstaande is er om 19.00 uur een vergadering van de commissie Openbare Werken, Volkshuisvesting en Cultuur in de Raadzaal van het gemeentehuis. Op 8 mei aanstaande is er om 19.00 uur een vergadering van de commissie Algemene, Bestuurlijke en Economische Zaken in de Raadzaal van het gemeentehuis.

Centrumplan en Parklaan

Het college van Burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de voortgangsrapportage van het Centrumplan en de actualisatie financiën Parklaan. Uit de rapportage blijkt dat het onderdeel Parklaan naar verwachting ruim binnen het door de gemeenteraad gevoteerde krediet van Hfl. 37.264.500,= zal blijven. De huidige raming gaat uit van een bedrag van Hfl. 31.280.833,=

Reconstructieplan J.P. Leijtenstraat

Naar aanleiding van de informatie-avond zijn inspraakreacties ontvangen op het reconstructieplan J.P. Leijtenstraat. Deze ingebrachte reacties vormen aanleiding het gepresenteerde plan beperkt aan te passen. Het betreft aanpassingen aan de entree van de J.P. Leijtenstraat, het verplaatsen van lantaarnpalen naar de binnenzijde van het trottoir en aanpassingen aan het trottoir aan de oostzijde van de straat voor het gedeeltelijk kunnen parkeren op dit trottoir. Burgemeester en wethouders vragen de commissie Openbare Werken, Volkshuisvesting en Cultuur advies m.b.t. het aangepaste reconstructieplan.

Subsidieaanvraag TIPP

Burgemeester en wethouders zijn akkoord gegaan met de subsidieaanvraag TIPP (Tender Investeringsprogramma's provincies) voor het project duurzame revitalisering bedrijventerrein Vosdonk fase 3. Er is een TIPP subsidie gevraagd van Hfl. 6.980.641,=.