Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard 27-04-2001 Persberichten district Sittard (JvK/11.30 uur)

Beek, discoganger gepakt met drugs
Tijdens de toegangscontrole donderdagavond omstreeks 23.30 uur bij een discotheek aan de Middelweg in Beek werden door de portiers bij een 16-jarige inwoner van Maastricht een zakje met daarin elf xtc-pillen en een zakje met enkele joints aangetroffen. Overeenkomstig de gemaakte afspraken werd de jongen overgedragen aan de politie. Nadat proces-verbaal was opgemaakt kon de jongeman het politiebureau verlaten.

Geleen, inbraak in shop tankstation
Vrijdagagochtend omstreeks 03.30 uur werd door onbekenden met grof geweld ingebroken in de shop van een tankstation aan de Jos Klijnenlaan. De toegangsdeur werd in zijn geheel uit de sponning gebroken. Binnen werd een groot gat geslagen in de toegangsdeur tot de afgesloten kassaruimte. Voor zover kon worden nagegaan werd het wisselgeld uit de kassa alsmede een onbekende hoeveelheid rookwaren meegenomen. De inbrekers moeten gezien de aangerichte schade nogal veel kabaal hebben gemaakt. De politie is op zoek naar getuigen.

Geleen, snelheidscontroles
De politie van Geleen heeft donderdag bij diverse snelheidscontroles in haar bewakingsgebied 224 overtredingen geconstateerd op 1346 gecontroleerde voertuigen. Tussen 11.00 uur en 16.15 uur werd achtereenvolgens gecontroleerd aan de Kampstraat, de Spaubeeklaan, de Henri Hermanslaan en de Oranjelaan. Op de H.Hermanslaan werd het hardst gereden: 79 km/u waar 50 is toegestaan.