Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Papier en karton is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

27-04-2001

Stakingsdreiging bij Kappa Massiefkarton

De leden van CNV Papier en karton hebben unaniem besloten, om vanaf dinsdag 1 mei (om 00.00 uur) het werk bij Kappa Massiefkarton neer te leggen. CNV Papier en karton heeft de werkgever, met 1.100 werknemers werkzaam in vijf bedrijven in de provincies Groningen en Drente, vanochtend een ultimatum gestuurd.

Het conflict is ontstaan doordat werkgever in het cao-overleg geen kwalitatieve afspraken wilde maken over sociaal beleid, zoals leeftijdsbewust personeelsbeleid. CNV Papier en karton eist daarnaast goede regelingen voor zieke werknemers en gedeeltelijk arbeidsgeschikte werknemers, een flexibiliteitstoeslag van 1,2 procent en de mogelijkheid om in vier dagen fulltime te werken (4 keer 9 uur).

Frans Strolenberg, onderhandelaar voor CNV Papier en Karton: "De maat is vol. Jarenlang hebben wij aan werkgevers aangegeven dat er duidelijke afspraken gemaakt moeten worden over leeftijdsbewust personeelsbeleid, daar hebben we een studie naar laten doen. Werkgever doet moeilijk, nu er concrete afspraken over in de cao moeten komen. Er is geen goede regeling voor langdurig zieke werknemers of gedeeltelijk arbeidsgeschikte werknemers. Dat moet zo snel mogelijk geregeld worden. Zeker nu de commissie Donner heeft geroepen dat gedeeltelijk arbeidsgeschikte werknemers niet meer in de WAO terechtkomen. Als deze mensen op Kappa aangewezen zijn, worden zij dus de dupe."

Nadere inlichtingen:

Frans Strolenberg
0529-454545
Nancy Abelskamp
030-6348242