Ericsson

P E R S B E R I C H T -

Rijen, 27 april 2001

Ericsson is door KPN Mobile gekozen als voornaamste leverancier voor het leveren van haar UMTS-netwerken in Nederland, Duitsland en België. Ericsson is de enige leverancier voor het core netwerk van KPN en is tevens één van de twee leveranciers voor het radio netwerk.

Begin september wordt een start gemaakt met levering van UMTS voor de drie operators: KPN Mobile in Nederland, E-Plus in Duitsland en KPN Orange in België. De eerste pilotonderdelen van het netwerk zullen aan het einde van het jaar operationeel zijn.

KPN Mobile kiest voor één netwerkstrategie voor zowel Nederland, België en Duitsland. Hierdoor is KPN Mobile in staat om 3G-diensten over deze drie landen aan te bieden. Met ruim 16.5 miljoen klanten is KPN Mobile één van de grootste operators in Europa.

KPN levert altijd hoogwaardige en innovatieve communicatiediensten", zegt Wim van den Berg, Vice-President Group Operations, KPN Mobile. Samen met Ericsson, die al heel lang onze leverancier is, hebben we competentie opgebouwd in 3G met activiteiten als studies, workshops, testsystemen en applicatie-ontwikkelingen. We zijn ervan overtuigd dat Ericsson de juiste 3G-partner voor ons is.

We zijn erg blij dat KPN voor Ericsson heeft gekozen in deze belangrijke tijd. We zullen het eerste 3G-netwerk voor drie landen bouwen, zegt Mats Dahlin, hoofd Ericsson Mobile Systems. Ericsson en KPN hebben een sterke relatie en dit contract is een bevestiging van Ericssons kracht als leider in communicatietechnologie en als partner met consistente en betrouwbare oplossingen.

Ericsson Telecommunicatie

Ericsson is de leidende communicatieleverancier. Door innovativiteit te combineren met mobiliteit en Internet creëert Ericsson een nieuw tijdperk in mobiel Internet. Ericsson biedt totaaloplossingen: van systemen en applicaties tot mobiele telefoons en andere communicatiemiddelen. Ericsson is aanwezig in 140 landen en kan daardoor communicatie eenvoudiger maken voor klanten over de hele wereld.

KPN Mobile

KPN Mobile N.V. is een toonaangevende mobiele telecomaanbieder in Europa en leverancier van mobiele spraak- en datadiensten. KPN Mobile heeft haar kernactiviteiten in Nederland (KPN Mobile), Duitsland (E-Plus) en België (KPN Orange). KPN Mobile bezit een 15% aandeel in Hutchison 3G UK in Groot-Brittannië en heeft verder nog deelnemingen in Hongarije (Pannon), Oekraïne (UMC), en Indonesië (Telkomsel). KPN Mobile N.V. is een 85%-dochter van Koninklijke KPN N.V. De overige 15% van de aandelen is in handen van NTT DoCoMo.


- Einde persbericht -

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

James Borup, Press Relations, Division Mobile Systems, Ericsson Corporate Communications. Tel: +46 70 590 9261, E-mail: james.borup@lme.ericsson.se

Monique Mols, Press Manager, Ericsson (Netherlands). Tel: +31-6-218 97 107, E-mail: monique.mols@etm.ericsson.se

Carla van Lomwel, KPN Mediavoorlichting. Tel: + 31 70 446 23 04, E-mail: c.vanlomwel02@kpn.com