PERSBERICHT - 28 APRIL 2001

Vanuit hele land vanaf 28 april comfortabel vervoer Sprookjespendel Brabantse attractieparken

Vanaf zaterdag 28 april kunnen bezoekers van de Efteling, Autotron, Safaripark Beekse Bergen en Het Land van Ooit weer gebruik maken van de Sprookjespendel. Hiermee kan men vanuit het hele land per luxe touringcar snel, gemakkelijk en comfortabel naar één van deze parken reizen.

Voor het tweede jaar is het mogelijk per Sprookjespendel naar de vier grote Brabantse attractieparken te reizen. Aan boord van de pendel komt men al helemaal in sfeer van het dagje uit. Iedere touringcar beschikt namelijk over films, muziek en kleurplaten van de attractieparken. Ook na een dag vol indrukken en spannende belevenissen is het uitgerust thuiskomen met de Sprookjespendel.

150 opstapplaatsen

De Sprookjespendel kent meer dan 150 opstapplaatsen in het land. Plaatsbewijzen reserveert men via het centrale telefoonnummer 0900-2020111 (22 ct. per min.). Ook kan men hier terecht voor informatie over prijzen en tijden. De prijzen zijn inclusief toegang tot de parken en afhankelijk van de opstapplaats. De Sprookjespendel rijdt elke maand minimaal twee keer. De Sprookjespendel is opgezet in samenwerking met Coachnet, een organisatie waarin zeven busbedrijven georganiseerd zijn.

Korting

Ter introductie van een nieuw seizoen geldt op 28 april een speciale korting. Reizigers van de Sprookjespendel krijgen op deze dag 25% korting op de normale prijzen. Met 150 opstapplaatsen is er altijd wel één in de buurt. Voor meer informatie over deze actie belt men de Sprookjespendel infolijn.

Betere bereikbaarheid

De Sprookjespendel past in de plannen van de Brabantse parken om bezoekers op andere wijzen dan met eigen vervoer te laten reizen. Op deze manier wil men een bijdrage leveren aan het terugdringen van het mobiliteitsprobleem. De directies van de parken pleiten dan ook voor extra faciliteiten voor de pendelbussen om nog meer mensen niet met de auto naar een attractiepark te laten reizen. Gebruik van de busbaan zou bijvoorbeeld de reistijd aanzienlijk kunnen bekorten.