Gemeente 's-Hertogenbosch



Jeroen Bosch thema voor toeristisch seizoen s-Hertogenbosch in 2001

wo 25 april 2001

s-Hertogenbosch opent toeristisch seizoen 2001

Op zondag 29 april a.s. vindt de officiële opening plaats van het toeristisch seizoen in s-Hertogenbosch. Op initiatief van het Bezoekersmanagement wordt voor de tweede keer een gevarieerd programma georganiseerd met tal van activiteiten op de Markt in s-Hertogenbosch. De opening vormt een onderdeel van de promotiecampagne 2001 van het Bezoekersmanagement en staat in het teken van het Jeroen Bosch jaar 2001.

Gevarieerd programma
Tussen 13.00 uur en 17.00 uur zijn diverse activiteiten op de Markt in s-Hertogenbosch te bezoeken met als titel "Rond Jeroen is t te doen", het vriendelijkste evenement van s-Hertogenbosch. Een middag met openluchttheater in velerlei soorten. Liefst vijftig optredens verspreid over het hele Marktterrein, soms beginnend op de meeste onverwachte momenten en plaatsen. Optredens ook waarop met een knipoog aandacht besteed wordt aan de toeristische attracties van s-Hertogenbosch, zoals de Groote Stroom, het Carnavalsmuzejum, de stadswandelingen, het Noordbrabants Museum en hun activiteiten in het Jeroen Bosch jaar 2001. Zo zal een boot van de Groote Stroom worden beschilderd door de aanwezige kinderen (en later in de vaart worden genomen), vormt een carnavalsgroep de link naar het Oeteldonks Geminte Muzejum en een levend schilderij de link naar de Bossche musea. Het bijzonder gevarieerde programma bestaat verder uit: straattheater, volksvermaak, muziek en dans, poppenspel, clownerie, steltenacts, kindertheater en variété.

Toeristische Markt
In een grote tent op de Markt zal de VVV toeristische informatie, arrangementen en het programma Jeroen Bosch Jaar 2001 verstrekken. Er zullen bovendien Bossche souveniers worden aangeboden. Ook het Noordbrabants Museum zal op de Toeristische Markt het museum actief promoten. De sfeer die het evenement "Rond Jeroen is t te doen" uitstraalt, is uniek te noemen. De Markt is al eeuwen de plaats bij uitstek waar de mensen elkaar op ooghoogte ontmoeten en aanspreken. Acteurs hebben direct contact met het publiek.

Bezoekersmanagement als initiatiefnemer
In 1996 nam de gemeenteraad het besluit in te stemmen met het verder ontwikkelen van het cultuurhistorisch toerisme in 's-Hertogenbosch door middel van het oprichten van het Bezoekersmanagement. Een uniciteit in Nederland omdat s-Hertogenbosch hiermee de eerste stad was die een dergelijk platform kende met als doel de attractiviteit van de stad voor toeristen en eigen bewoners te vergroten en de economische spin-off in de stad te bevorderen.

De organisatie van de opening van het Toeristisch Seizoen ligt in handen van:


1. De samenwerkende partners van het Bezoekersmanagement, te weten: VVV s-Hertogenbosch en de Meierij, Noordbrabants Museum, Kring Vrienden van s-Hertogenbosch, Stichting Binnendieze, Kerkbestuur Parochie Binnenstad, Ondernemersvereniging Hartje s-Hertogenbosch, Koninklijke Horeca Nederland afdeling s-Hertogenbosch, Hoteloverleg, Weenergroep en gemeente s-Hertogenbosch;


2. Stichting Bosse Nova;


3. Totaal Theater.

Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met de VVV-Uitwinkel, Markt 77 via telefoonnummer: (0900) 11 22 33 4 (0,75 p/min.), per mail op info@vvvs-hertogenbosch.nl of per fax via nummer: 073 612 89 30.



Festival der klassieke oudheid

wo 25 april 2001

De gemeente heeft een stedenband met Trier voor onder meer het stimuleren van culturele uitwisselingen en het bezoeken van elkaars steden. In dat verband wordt u geattendeerd op het volgende culturele evenement. Iedere zomer vindt in Trier het Festival der Klassieke Oudheid plaats. De indrukwekkende openluchtuitvoeringen van theaterstukken uit de Klassieke Oudheid worden jaarlijks bezocht door duizenden toeschouwers. Het festival vindt plaats van 27 juni tot 22 juli 2001.

Programma

Het Orchestre Philharmonique du Luxembourg opent op 27 juni het festival aan de voet van de Porta Nigra, het imposante monument der oude Romeinen. Er worden onder meer fragmenten uitgevoerd uit Samson en Delilah (1877) van Camille Saint Saens. Andere hoogtepunten gedurende het festival zijn De Orpheus (de eerste opera van Claudio Monteverdi), Orpheus in de onderwereld (satirische operette van Jacques Offenbach) en De Medea van Euripides (door Staatstheater Stuttgart).

Inlichtingen en reserveringen

ARS Trier Antikenfestspiele GmbH

Saarstrasse 2

54290 Trier

Tel. 0049 651 - 4 24 25, fax 0049 651 - 4 24 26

Tourist-Information Trier

Porta-Nigra-Platz

54922 Trier

Tel. 0049 651 - 9 78 08-13 of 22, fax 0049 651 - 4 47 59

Internet: www.antikenfestspiele.de