KPN NV

Datum:29 april 2001
Nummer:030p

E-Plus tekent roaming contract met Groep 3G

Bergheim: "De contracten met Groep 3G en MobilCom verzekeren E-Plus van miljarden DM aan extra inkomsten."

De in Düsseldorf gevestigde mobiele operator E-Plus (KPN Mobile 77,49% en Bell South 22,51%) gaat GSM-netwerkcapaciteit verhuren aan de Groep 3G, het consortium van Telefonica en Sonera. De twee bedrijven hebben hiertoe een contract ondertekend. Het contract biedt de Groep 3G de mogelijkheid vanaf de herfst van 2001 het GSM/GPRS netwerk te gebruiken in gebieden zonder UMTS netwerkdekking. Hierdoor kunnen klanten van Groep 3G in Duitsland straks gebruik maken van een mobiel netwerk van hoge kwaliteit. Het contract loopt tot 2012.

Na het sluiten van het contract met MobilCom AG vorige week, heeft E-Plus nu een tweede overeenkomst gesloten voor gebruikmaking van zijn GSM-capaciteit. Deze overeenkomsten zullen E-Plus in staat stellen om zijn concurrentiepositie op de Duitse mobiele markt verder te verstevigen. Zoals Uwe Bergheim, Bestuursvoorzitter van E-Plus, duidelijk maakt: "Met deze twee overeenkomsten is E-Plus in staat zijn GSM/GPRS netwerk efficiënter te exploiteren en zal het verzekerd zijn van miljarden DM aan extra inkomsten. Dit zal, vanzelfsprekend, een positieve impact hebben op onze Nederlandse meerderheidsaandeelhouder, KPN Mobile. Het feit dat we in staat zijn om GSM capaciteit te verhuren aan twee andere carriers, terwijl we ondertussen een hoog service-niveau handhaven voor onze eigen klanten, onderstreept de voortreffelijke kwaliteit van het E-Plus netwerk."

Als gevolg van deze samenwerking, zal de Groep 3G in staat zijn om zijn klanten state-of-the-art data diensten aan te bieden, zoals HSCSD (High Speed Circuit Switched Data) en GPRS (General Packet Radio Service). Het overschakelen van UMTS naar GSM dekking in deze gebieden zal automatisch en zonder onderbreking verlopen.


Noot voor de redactie (