Ministerie van Defensie



Nieuwsberichten


Cockpitdagen

Open Cockpitdagen in Militair Luchtvaart Museum

26-04-2001

Het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg houdt dit jaar tijdens de meivakantie van 29 april tot en met 6 mei de traditionele Open Cockpitdagen. Bezoekers van het museum krijgen tijdens deze dagen de gelegenheid om de cockpits van vijf verschillende historische vliegtuigen, die normaal gesproken afgesloten blijven, van binnen te bekijken en plaats te nemen op de stoel van de vlieger.

Het museum opent dit jaar de cockpits van de Douglas C-47 'Dakota', de F-27 Troopship, de Alouette III Grasshopper hekikopter, de Starfighter uit de Koude Oorlog periode en de F-16. Voor kinderen zijn er bij de toestellen speciale instapkaarten verkrijgbaar. Het museum is geopend van van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 16.30 uur en op zondag van 12.00 uur tot 16.30 uur.Op Koninginnedag is het museum gesloten. De toegang tot het museum is gratis.

Als gevolg van de MKZ-crisis is de Landelijke Fietsdag, die op zaterdag 12 mei was gepland, afgelast. In verband met de fietsdag zou het Militaire Luchtvaart Museum op deze dag geopend zijn. Nu de Landelijke Fietsdag niet doorgaat is het museum op 12 mei gewoon gesloten.

Klik hier voor de website van het Militaire Luchtvaart Museum