Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 29-04-2001 Persberichten district Heerlen (H.P.14.29) Zondag, 29 april 2001.

Heerlen, aanrijding veroorzaakt onder invloed:
Een 35 jarige inwoner van Kerkrade is zondagmorgen 29 april 2001 door de politie aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol een verkeersongeval veroorzaakte op de Beitel te Heerlen. De automobilist uit Kerkrade veroorzaakte omstreeks 02.45 uur op de Beitel een kop staart aanrijding tussen drie personenautos. De automobilist reed met zijn auto achterop zijn voorganger die door de klap van de aanrijding ook weer tegen zijn voorganger reed. De veroorzaker van de aanrijding deed tegen de andere partijen voorkomen alsof hij niet gereden had maar een passagier. Echter de getuigen hadden allen gezien dat veroorzaker gereden had. De gewaarschuwde politie stelde ter plaats een onderzoek in en stelde vast dat de veroorzaker van het verkeersongeval gedronken had. De bestuurder werd daarna aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.
Een van de aangereden partijen werd met nekklachten door personeel van een ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Echter na onderzoek kon deze het ziekenhuis weer verlaten. De auto van de veroorzaker van het verkeersongeval was dermate zwaar beschadigd dat deze door een bergingsbedrijf weggetakeld moest worden.
Aan het politiebureau moest de aangehouden verdachte een ademanalyse ondergaan. De uitslag wees een alcoholpromillage uit van 1.7 promille, een meer dan drievoudige overschrijding van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoner van Kerkrade werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Heerlen, inbraak in woning:
Op zaterdag 28 april 2001 werd een inbraak vastgesteld in een woning gelegen aan het Tempsplein te Heerlen. De 48 jarige bewoonster stelde bij haar komst ter plaatse een opengebroken rolluik aan waarna zij een inbraak vermoedde. Er bleek ook een ruit vernield te zijn waardoor de toegang tot de woning verkregen was. Inbrekers werden niet meer aangetroffen. De woning bleek geheel doorzocht te zijn waarbij de inbreker een grote ravage aanrichtte. Uit de woning werd een printer gestolen terwijl er een computer klaar stond om meegenomen te worden. Mogelijk dat de thuiskomst van de bewoonster de inbreker gestoord heeft.

Heerlen, inbraak sportshop:
Op zaterdagavond 28 april 2001 heeft een inbraak plaats gevonden in een sportshop gevestigd aan de Geerstraat.in Heerlen. De politie werd kort voor 21.00 uur ter plaatse ontboden omdat een ruit van de winkel vernield was. Ter plaatse bleek het om een inbraak te handelen. Uit de winkel werden op het eerste oog een aantal sportshirts gestolen en werd het in de kassa aanwezig wisselgeld ontvreemd. De gedupeerde heeft van de diefstal aangifte gedaan. Wat er precies ontvreemd werd moet bij een inventarisatie blijken.

Hulsberg, autodief aangehouden:
Een 27 jarige inwoner van Wittem werd zaterdagavond 28 april 2001 op de Kalfshofweg in Hulsberg aangehouden nadat bleek dat de auto waarin hij zat van diefstal afkomstig was.
Een politiepatrouille trof omstreeks 21.30 uur op de Kalfshofweg in Hulsberg een stilstaande personenauto aan met een Duits kenteken. In de auto zaten drie personen. Bij een daaropvolgende controle bleek dat de Duitse auto in Duitsland gesignaleerd stond als zijn van diefstal afkomstig. De drie inzittenden werden daarop door de politie aangehouden. Bij de aanhouding wond een van de inzittenden zich erg op en moest gekalmeerd en in bedwang gehouden worden. Mogelijk was zijn gedrag te wijten aan het gebruik van drugs. Het drietal werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Bleek dat de man die een opgewonden indruk maakte, de 27 jarige inwoner van Wittem, degene was die de auto in Duitsland van een familielid had gestolen. De auto is in beslaggenomen. Beide andere aangehouden personen zijn nadat zij een verklaring hebben afgelegd in vrijheid gesteld.