Persbericht
Serie: WK
Ronden: 4/15
Datum: 29 april 2001
Land: België
Plaats: Genk
Weer: regenachtig, 10°c
Sven Breugelmans schittert voor eigen publiek!

Mill - Op het circuit van Genk heeft Sven Breugelmans de show gestolen! Zijn eerste thuis Grand Prix sloot hij af op een tweede plaats! Teamgenoot Jurgen Wybo reed erg goed maar zag zijn jacht op WK punten gestopt door pech. James Dobb pakte zijn derde zege van het seizoen op circuit Horensbergdam.

Zaterdag:
Op zaterdag verliep alles naar wens voor John van den Berk. In de eerste kwalificatie reed Jurgen een geweldige wedstrijd. Halverwege de wedstrijd bezette hij zelfs een derde plaats! Een fout zorgde ervoor dat hij terug viel naar een vijfde plaats. Met nog twee ronden te gaan moest hij ook Kallonen en De Reuver laten gaan. In de tweede kwalificatie begon 'De Breugel' op een derde plaats aan de wedstrijd. De tweede ronden verbeterde de crosser uit Rijkevorsel zich tot hij in de zevende ronden zijn YAMAHA even onderuit trok. Landgenoot Ramon kwam hierdoor voorbij maar de derde plaats van Sven kwam daarna geen moment in gevaar.

Zondag:
Dankzij een goede start kwam Sven als derde uit de eerste scherpe bocht, Jurgen kende ook een goede start en begon op een twaalfde plaats aan de wedstrijd. Na enkele bochten nam 'De Breugel' de leiding over van snelstarters Dobb en Caps. Deze leiding hield Sven tien van de achttiende ronden knap vast! Jurgen reed op dat moment op een mooie negende plaats. Een val gooide echter roet in het eten van de jonge talentvolle Belg. De tweede plaats van Sven kwam niet meer in gevaar waardoor hij na Grobbendonk voor de tweede keer in zijn nog jonge carriere op het podium van een GP mocht klimmen. Het enige verschil met Grobbendonk is dat het toen om een manche ging en nu is het GP uitslag. "Ik mag alleen maar blij zijn. In het begin liep alles probleemloos maar na enkele foutjes begon Dobb druk te zetten. Later kon ik hem op enige afstand wel volgen en onderdruk houden maar aanvallen was er zeker niet bij." sprak een bijzonder tevreden Sven na de GP van zijn leven!

Volgende race:
Het Europees Kampioenschap 125cc komt volgende week naar het Nederlandse Mill. Jurgen zal dan dus op jacht gaan naar meer punten voor het EK. Sven komt in het weekend van 13 mei weer in actie tijdens de Grand Prix van Duitsland op het circuit van Teutschenthal.

En dan dit.
De Grand Prix van Oostenrijk die op 10 juni op de kalender stond is verplaatst! Deze wedstrijd op de nieuwe Kartenring is verplaatst naar het weekend van 23 september en is daardoor de finale van het WK geworden. De eveneens afgelaste GP van Italië op 24 juni wordt niet vervangen. Het WK bestaat dit jaar dus uit veertien wedstrijden.

Uitslag 125cc Jupiler Grand Prix of Belgium:

1 James Dobb Engeland KTM KTM Racing Team Nicoll 41.10,960
2 Sven Breugelmans België YAMAHA JB MX Racing Team 41.18,836
3 Mark de Reuver Nederland YAMAHA YAMAHA Eggens Racing 41.35,713
4 Patrick Caps België YAMAHA Team YAMAHA Kurz Casola 41.42,668
5 Erik Eggens Nederland KTM Champ KTM Team 41.54,684
- Jurgen Wybo België YAMAHA JB MX Racing Team -
Tussenstand 125cc na 4 van 14 de wedstrijden:

1 James Dobb Engeland KTM KTM Racing Team Nicoll 95
2 Erik Eggens Nederland KTM Champ KTM Team 45

3 Steve Ramon België Kawasaki Kawasaki Racing Team 40
5 Sven Breugelmans België YAMAHA JB MX Racing Team 36
- Remy van Rees Nederland YAMAHA JB MX Racing Team 0
- Jurgen Wybo België YAMAHA JB MX Racing Team 0
Door: Steven van Kempen/KEMCO


Photo of Sven Breugelmans made by Wim van Kempen is copyright free available!

KEMCO Sports PR
www.kemcosportspr.nl