Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 29-04-2001

Mediabericht 29 april (tot 17.00 uur)

GRUBBENVORST - Kerkhofvandalen aangehouden

Grubbenvorst De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie mannen en een vrouw aangehouden die hebben bekend vorige week vernielingen te hebben aangericht op het kerkhof van Grubbenvorst. Het gaat om een 22-jarige en een 24-jarige man uit Blerick, een 18-jarige vrouw uit Lottum en een 21-jarige man uit Horn. De vier verdachten hadden in een plaatselijk café verteld dat ze verantwoordelijk waren voor de vernielingen. Toen de politie daar achter kwam, werden ze aangehouden en verhoord. De vier bekenden meteen en waren opgelucht dat ze hun verhaal konden vertellen. In de nacht van 21 op 22 april hebben ze een viertal grafstenen omgeduwd, diverse vernielingen aangericht, en enkele zaken ontvreemd.
POSTERHOLT Dreiging met vuurwapen

Posterholt De politie heeft zaterdagavond rond 19.00 uur een 21-jarige man uit Posterholt aangehouden, die ervan wordt verdacht met een alarmpistool gedreigd en geschoten te hebben. De man had ruzie gekregen met een 21-jarige man uit Groesbeek, die hij tegenkwam op de Hoofdstraat. Toen hij zich bedreigd voelde, trok hij een pistool en vuurde daarmee. Toen de ander in de gaten kreeg dat het een alarmpistool was, gaf hij de man een klap en pakte hij het pistool af. Later deed hij aangifte bij de politie. De politie kon de man uit Posterholt zaterdagavond aanhouden en verhoren en doet nu verder onderzoek naar de toedracht.
PANNINGEN Overtreder caféverbod verwondt agenten

Panningen De politie moest zaterdagavond omstreeks 23.30 tussenbeiden komen bij een vechtpartij in café de Corner aan het Raadhuisplein. Toen ze dat gedaan hadden troffen ze daar een 27-jarige man uit Helden aan die een caféverbod had in de gemeente Helden. Deze man bleek de café-eigenaar gebeten te hebben. De politie nam deze man, die zich hevig bleef verzetten, mee naar het bureau. De man wist tijdens deze aanhouding twee agenten te schoppen en te bespugen. Eenmaal op het bureau, bleef de man uiterst agressief en wist hij één van de agenten nogmaals de schoppen. De man is voorgeleid en in verzekering gesteld. De politie zal de komende dagen getuigen horen en de verdachte verder verhoren.