Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 29-04-2001

Mediabericht zondag 29 april (18.45 laatste berichten)

BLERICK Vrachtauto botst tegen personenauto

Blerick Bij een verkeersongeval in een bocht van de Grootwinkelweg in Blerick ter hoogte van de Maasbreeseweg raakte zaterdagmiddag rond 13.30 een automobilist uit Venlo licht gewond. Op deze smalle weg botste hij met zijn personenauto frontaal op een tegemoetkomende vrachtauto. De automobilist had verwondingen aan hoofd en handen en last van zijn rug. Hij werd naar het ziekenhuis in Venlo gebracht. De chauffeur van de vrachtwagen mankeerde niets.

BLERICK Project Straatmaat

Blerick De politie heeft vrijdag tussen twee uur s middags en negen uur s avonds met 12 agenten een uitgebreide verkeerscontrole gehouden op de Eindhovense weg, de Horsterweg, de Burgemeester Gommansstraat, de Pastoor Stassenstraat en de Amperestraat. s Avonds werd bij het Scoutinggebouw in de Klingerberg met de rollentestbank gecontroleerd. De politie bekeurde 65 maal, waaronder 21 maal voor het rijden zonder gordel, 6 maal rijden onder helm, 5 maal rijden door een rood verkeerslicht en 5 maal overtreden van de toegestane snelheid. Ook bleken drie bromfietsen opgevoerd. Verder had de politie vrijdagavond bijzonder oog voor de jeugd. Nergens werd echter jeugdoverlast geconstateerd.

REGIO Mobiel jeugdteam van de politie actief

Het mobiel jeugdteam van de politie Limburg-Noord was dit weekend weer op vele plaatsen actief. Dit speciale team van politieagenten surveilleerde zaterdagavond ondere andere in Baexem en Roggel en in diverse andere gemeentes. In Baexem was vrij veel jeugd op de been, in andere gemeenten was het rustig. Er deden zich nergens ongeregeldheden voor.

REGIO Snelheidscontroles

Tegelen Op de Industriestraat zijn vrijdagmiddag 50 snelheidsovertredingen geconstateerd. De politie controleerde 931 voertuigen. De hoogstgemeten snelheid was 76 km per uur, waar 50 is toegestaan.
Blerick Op de Vernrayseweg werden zaterdagmorgen 385 autos op snelheid gecontroleerd en maar liefst 169 bekeuringen uitgedeeld (46%). Iemand reed 90 km per uur, terwijl op de Venrayseweg maar 50 km per uur is toegestaan. Op de Vastenavondkampstraat werden zaterdagmiddag nog eens 882 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 124 te hard. De hoogst gemeten snelheid was daar 91 km per uur, waar 50 km per uur is toegestaan. Heide Op de Deurneseweg in Heide heeft de politie zaterdagmiddag bij een radarsnelheidscontrole 1536 automobilisten gecontroleerd. Er werden 97 bekeuringen uitgedeeld. Twintig automobilisten werden daarbij staande gehouden. Een van hen reed 137 kilometer per uur, waar 80 km per uur is toegestaan. Venray Bij een radarsnelheidscontrole op de Noordsingel in Venray werden zaterdagavond 442 automobilisten gecontroleerd. Eén van hen reed 78 kilometer per uur waat 50 kilometer is toegestaan. In totaal werden 94 verbalen geschreven.