Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen 11.20 uur
Man met geweld van auto beroofd

MAARSSEN In de nacht van zaterdag- op zondag is een 44-jarige man uit Utrecht met geweld van zijn beroofd. De man was met zijn 18-jarige zoon en een 22-jarige neef een avondje naar een kartcentrum geweest. Toen zij omstreeks half één s-nachts huiswaarts gingen, werden zij door een andere auto gevolgd.

In de wijk Kamelenspoor werd het drietal plotseling uit hun auto getrokken en door vier jongens geslagen en geschopt. Inmiddels was er een tweede auto bijgekomen met nog eens vier tot vijf jongens in de leeftijd van 16- tot 19 jaar. Kort daarna verdwenen de daders met medeneming van de auto van het slachtoffer.

De 44-jarige Utrechter, die van het gebeuren een bult op zijn hoofd en zere ribben overhield, heeft aangifte gedaan. Naar aanleiding van deze aangifte en de twee getuigenverklaringen zal de politie een onderzoek instellen.

Sigaret veroorzaakt aanrijding letsel

MONTFOORT Zaterdagmiddag verloor de bestuurder van en auto de macht over het stuur, doordat hij met een sigaret bezig was. Hierdoor kwam hij via het linker gedeelte van de rijbaan en een boom in de berm tot stilstand.De automobilist, een 23-jarige man uit Harmelen, reed over de Blindeweg en kwam uit de richting van Harmelen.

De ter plaatse gekomen politie trof een geheel vernielde auto aan. Het slachtoffer kwam er met licht letsel vanaf. Vermoedelijk enige breuken aan zijn hand en voet. De man is per ambulance naar het UMC overgebracht.

Man rijdt met valse kentekenplaten

TIENHOVEN In de nacht van zaterdag- op zondag zagen agenten een Mercedes met grote snelheid over de Burgemeester Huydecoperweg in de richting van het Ghandiplein rijden. Bij navraag bleek het kenteken van deze auto afgegeven te zijn voor een Opel.

De achtervolging eindigde uiteindelijk op de Westbroekse Binnenweg, waar het voertuig door de bestuurder met draaiende motor was achter gelaten. Bij controle van het voertuig bleek het chassisnummer van de auto te zijn weggeslepen. De bestuurder was bij het verlaten van de auto zijn jas en GSM vergeten.

Met behulp van de achtergelaten goederen konden de agenten de verdachte, een 36-jarige man uit Bilthoven, aanhouden. Uit verder onderzoek bleek dat de man vermoedelijk ook betrokken is geweest bij een diefstal in Bilthoven en Maarssen.