Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord 13.30 uur
Politie treft hennepplantage aan

SOEST Zaterdagmiddag omstreeks één uur werd de politie voor een melding wateroverlast naar een woning aan de Varenstraat gestuurd. Nadat de politie had vastgesteld waar de oorzaak lag van de wateroverlast, troffen zij niemand thuis.

Gezien de waterschade die inmiddels bij de benedenburen was ontstaan, besloten de agenten de deur van het bewuste pand te forceren. Eenmaal binnen gekomen troffen zij in één van de slaapkamers een hennepplantage aan. De ruim honderd planten werden onmiddellijk geruimd en vernietigd.

De inmiddels ter plaatse geroepen REMU stelde vast dat er sprake was van diefstal van elektriciteit en zal hiervan aangifte doen. In overleg met justitie is besloten dat de hoofdbewoner, een 30-jarige man uit Soest, op een later tijdstip buiten heterdaad kan worden aangehouden.

Man met mes in hand gestoken

SOEST Zaterdagavond omstreeks kwart voor negen werd de politie naar de Albert Cuyplaan gestuurd waar een man gewond zou zijn tengevolge van een messteek. Nader onderzoek wees uit dat het slachtoffer een woordenwisseling had gehad met een andere man welke uitliep op een ruzie.

Het slachtoffer, een 29-jarige man uit Soest, verklaarde aan de politie dat hij niet begreep waarom hij met een mes gestoken was. Op aanwijzing van het slachtoffer en meerdere getuigen kon de dader, een 19-jarige man uit Soest, worden aangehouden. In zijn broeksband troffen de agenten een groot mes aan. Dit mes werd onmiddellijk in beslag genomen, waarna de man is overgebracht naar het bureau.

De gewonde Soestenaar heeft na behandeling in het Ziekenhuis Molendael bij de politie aangifte gedaan.

Snelheidscontrole

EEMNES Zaterdagmiddag heeft de politie tussen twee en vier uur op de Wakkerendijk 855 voertuigen gecontroleerd op het overschrijden van de maximum snelheid. De toegestane maximum snelheid van 50 km/h werd door 67 automobilisten overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/h.