Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom 11.15 uur
Diefstal uitlaat, twee daders aangehouden

HOUTEN In de nacht van zaterdag- op zondag omstreeks kwart voor één heeft de politie twee daders aangehouden, die even tevoren op de Schonenburgseind een uitlaat van een bromfiets hadden gedemonteerd.

Toen de politie ter plaatse kwam vluchtten de daders op een bromfiets in de richting van Utrecht. Na een korte achtervolging per motor konden de twee knapen, een 16-jarige en 17-jarige beiden uit Utrecht, op de Gansstraat in Utrecht worden aangehouden.

De bijrijder had tijdens de aanhouding de gestolen uitlaat nog op zijn schoot. De jongens zijn aangehouden en naar het bureau overgebracht. Tegen beiden zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Eigenaar auto houdt vernielzuchtige jongens aan

NIEUWEGEIN Zaterdagavond werd de politie naar de Hagedisweide gezonden, waar vier knapen een auto zouden hebben vernield. Toen de agenten omstreeks kwart voor twaalf ter plaatse kwamen werden zij aangesproken door de aangever, een 45-jarige man uit Nieuwegein.

De man had de vier jongens onder bedreiging van een luchtbuks aangehouden. Hij verklaarde niet met het wapen te hebben gericht, maar deze slechts in zijn handen te hebben gehad. Twee van de vier jongens zouden iets met de vernieling te maken hebben.

Eén van de twee, een 18-jarige jongen uit Houten, zou op een baldadige manier over de motorkap van de auto van de aangever zijn gerold terwijl zijn vriend, een 18-jarige jongen uit Nieuwegein de stunt op video vastlegde. Beiden zijn aangehouden en naar het bureau overgebracht.

De Houtenaar was zodanig onder invloed van alcoholhoudende drank, dat het niet mogelijk was om hem te verhoren. Om die reden moest hij voor de nacht worden ingesloten.

De aangever is door de politie aangesproken op het gebruik van de luchtbuks en de risico`s die daaraan verbonden zijn. Hem is duidelijk gemaakt dat het voorhanden hebben van een luchtbuks op de openbare weg verboden is.