POLITIEPERSBERICHTEN Hollands Midden
290401AVOND

Verkeersongeval

Lisse (D1) Een 17-jarige Lissenaar is op vrijdag 27 april omstreeks 22.55 uur gewond geraakt na een aanrijding op de Kanaalstraat. De man zat achterop als passagier bij een 16-jarige bromfietser uit zijn woonplaats. Een 18-jarige automobiliste uit Hillegom wilde uit een parkeervak op de Kanaalstraat wegrijden in de richting van de Heereweg toen zij stopte op de uit tegenovergestelde richting komende bromfietser voor te laten gaan. De automobiliste zag dat de bromfietser haar niet opmerkte en probeerde met toeteren en lichtsignalen de aandacht van de bestuurder te trekken. De bromfietser zag de automobiliste echter te laat en reed tegen het voertuig aan. De 17-jarige man die achterop zat is met letsel aan een onderbeen overgebracht naar het LUMC te Leiden.

Rijden onder invloed met aanrijding

Noordwijkerhout (D1) Een 43-jarige automobilist uit Heerhugowaard is op zondag 29 april omstreeks 02.40 uur aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol en het weigeren van een blaastest. De automobilist reed over de Schulpweg in de richting van de Van de Weijdenlaan. Ter hoogte van de rotonde parkeerde hij zijn voertuig op de rijbaan en stapte uit. Volgens de man is de auto vervolgens van de rijbaan afgereden en terechtgekomen in de gemeentetuin naast de rotonde tegen een boom. De automobilist kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 24 uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Dronken man van de weg gehaald

Hazerswoude-Dorp (d3) Bij een controle op het dragen van de veiligheidsgordel heeft de politie vrijdagmiddag 27 april een ongehoord dronken bestuurder van de weg gehaald. Rond 15:45 uur reed de man over de Gemeneweg toen hij werd gecontroleerd. De 48-jarige man uit Hazerswoude-Dorp had een fles drank naast zich op de voorstoel liggen. Bij de blaastest werd een alcoholgehalte van maarliefst 1425 ug/l; meer dan 2,5 promille, vastgesteld. De man is aangehouden en natuurlijk is zijn rijbewijs ingevorderd. Wanneer de man voorkomt zal de rechter beslissen over teruggave.

Aanhouding na mishandeling

Oude Wetering (d3) Aan het einde van een avond stappen kregen in de vroege ochtend van zaterdag 28 april twee mannen onenigheid met drie anderen bij een horecagelegenheid aan de Weteringlaan in Oude Wetering. Dit liep erop uit dat een van het tweetal; een 23-jarige man uit Amsterdam, klappen uitdeelde. De drie mannen hebben aangifte gedaan van mishandeling. Een 25-jarige man uit Nieuwe Wetering liep bij de vechtpartij een gebroken neus op. Ook een 17-jarige man uit Oude Wetering en een 18-jarige man uit Roelofarendsveen, liepen letsel in het gezicht op en deden van mishandeling aangifte. Terwijl de drie in het politiebureau aangifte deden, hield de politie de 23-jarige Amsterdammer en zijn 20-jarige metgezel uit Den Haag aan. De betrokkenheid van de Hagenaar bleek gering. Na verhoor mocht hij gaan. De Amsterdammer is na zijn aanhouding ingesloten. Zijn agressieve gedrag was aanleiding voor de vechtpartij.

Slaapdronken?

Leiderdorp (d3) Zaterdagmorgen 28 april ontving de politie rond 03:30 uur de melding van een dronken automobilist. Inderdaad troffen agenten op de Rietschans een 39-jarige man uit Leiderdorp slapend over zijn stuur aan. Met de lichten aan stond de auto op de linkerweghelft stil. De man is aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Aan de blaastest weigerde de Leiderdorper mee te werken. Hij verklaarde weliswaar gedronken, maar niet gereden te hebben.

Man overlijdt na ongeluk

Katwijk (d2) Een 37-jarige inwoner van Oegstgeest is zaterdag 28 april omstreeks 17.00 uur overleden ten gevolge van een verkeersongeval. Vrijdag 27 april reed de man omstreeks kwart voor vijf met de fiets vanuit de ingang van het Panbos de kruising met de Wassenaarseweg op. Hierbij keek hij niet naar links waardoor hij een naderende vrachtwagen niet zag aankomen. De vrachtwagenchauffeur, een 34-jarige inwoner van Wassenaar, kon ondanks remmen een aanrijding niet meer voorkomen. De Oegstgeestenaar werd overgebracht naar het LUMC te Leiden waar hij op zaterdag overleed.

Beroving

Sassenheim (d2) Een 40-jarige vrouw uit Sassenheim is vrijdagmiddag omstreeks 17.00 uur op de J.P. Goeverneurlaan beroofd. Zij reed op de fiets richting Hoofdstraat toen een bromfietser naast haar kwam rijden. Deze pakte haar boodschappentas uit haar fietsmand en verdween hiermee in de richting van de Hervormde kerk. In de tas zaten geld, sleutels en boodschappen. De bromfietser had een blanke huidskleur, zwart kort haar en is ongeveer 20 jaar. De brommer had een lichte kleur. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Sassenheim, telefoon 0900-8844.

Aanrijding onder invloed

Katwijk (d2) Een 68-jarige Katwijker heeft zaterdag 28 april omstreeks 13.00 uur op de hoek Melkweg/waterman een aanrijding veroorzaakt met een 54-jarige plaatsgenoot. Hij reed over de melkweg en nam de bocht om linksaf de Waterman op te rijden te ruim. Hierbij raakte hij de auto van zijn plaatsgenoot. De man bleek gedronken te hebben. Hij had een ademalcoholgehalte van 755 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 9 uur. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed

Oegstgeest (d2) De politie heeft zaterdagmiddag omstreeks kwart voor vijf op het Maarten Harpertsz. Trompplein een 19-jarige man uit Oegstgeest aangehouden toen deze aanstalten maakte in zijn auto te gaan rijden. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol. Hij is voorzien van een rijverbod van 8 uur en een boete wegens openbare dronkenschap.

Aanrijding onder invloed

Katwijk (d2) Een 25-jarige automobilist uit Katwijk heeft zaterdagavond 28 april omstreeks elf uur een aanrijding gehad met twee 14-jarige fietsers uit Katwijk. De fietsers, een jongen en een meisje, verleenden op de rotonde op de Zeeweg geen voorrang aan de automobilist. Bij de automobilist werd een ademalcoholgehalte van 395 ug/l geconstateerd waarna hij is aangehouden. Het meisje werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. De jongen werd met hoofdletsel naar het Rijnlandziekenhuis gebracht. Tegen de automobilist is proces-verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van 3 uur.

Verdachten woninginbraak aangehouden

Leiden (d4) Een 26-jarige Leidenaar en een 24-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats zijn zaterdagavond 28 april aangehouden op verdenking van poging tot inbraak in een woning aan de Koraalstraat. De Leidenaar probeerde te ontsnappen door van een balkon af te springen, maar de politie hield hem achter de woning aan. De ander werd in een woning aangehouden. Bij een spiegelconfrontatie werden de beide mannen herkend.

Beroving

Leiden (d4) Een 14-jarige jongen uit Leiden is zaterdagavond omstreeks 18.30 uur op de Beestenmarkt beroofd door een nog onbekende jongen. De dader fietste hierna weg met een andere jongen achterop de fiets. Later op de avond kwam het slachtoffer de dader tegen op de Marnixstraat waarbij hij zijn geld terugvroeg. Hierop kreeg hij een duw waarop hij reageerde door een klap te geven. Hierna kreeg de jonge Leidenaar een trap waardoor hij ten val kwam.

Automobilist rijdt door na ongeval

Leiden (d4) Een 14-jarige bromfietser uit Leiderdorp is zaterdag 28 april omstreeks 21.00 uur van zijn bromfiets gevallen doordat de rechterbuitenspiegel van een passerende auto hem raakte. Hij reed op de Koninginnelaan richting meidoornstraat. De veroorzaker is na de aanrijding doorgereden zonder naar de toestand van de jongen te vragen of zijn eigen naam bekend te maken.

Onder invloed

Leiden (d4) De politie heeft zondagnacht 29 april omstreeks 01.40 uur een 26-jarige Leidse aangehouden. Op de Lammermarkt reed ze bijna tegen een politieauto aan waarna ze haar route via het fietspad voortzette. Ze negeerde vervolgens de stoptekens van de politie. Met een snelheid van ongeveer 100 km/u reed ze via de Langegracht, Klokpoort, Hooigracht naar het Levendaal waar ze uiteindelijk haar auto op de hoek Levendaal/Plantsoen parkeerde. Ze bleek gedronken te hebben en had een ademalcoholgehalte van 570 ug/l. Haar rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt. Ze verklaarde voor de rit de auto van een bekende te hebben vernield. Hiervan is aangifte gedaan.

Verdachte mishandeling aangehouden

Voorschoten (d4) Een 31-jarige Hagenaar is zondagmiddag 29 april omstreeks 14.30 uur op de Veurseweg aangehouden op verdenking van mishandeling. Hij had een 43-jarige Voorschotenaar geschopt en geslagen. Zij zouden een financieel conflict met elkaar hebben. De Voorschotenaar had een bloedneus, een gezwollen oog en hij miste enkele tanden. De Voorschotenaar heeft aangifte gedaan.

Verdachten mishandeling aangehouden

Leiden (d4) Drie Leidenaren in de leeftijd van 16, 19 en 20 jaar zijn zondag 29 april op verdenking van mishandeling aangehouden. Zondagochtend 29 april omstreeks 04.00 uur was een aantal jongeren op de Nieuwe Beestenmarkt mishandeld waarbij een van hen, een 20-jarige Leidenaar, met een kettingslot geslagen was. Ambulancepersoneel constateerde bij hem een gat in het achterhoofd. Het drietal werd bij een spiegelconfrontatie aangewezen.

Alsnog gepakt

Leiden (d4) Bij een alcoholcontrole op de Haagweg zaterdagochtend 28 april 01:30 uur stopte een 49-jarige automobilist uit Leiden in eerste instantie. In tweede instantie probeerde de man echter weg te komen. Op de Toussaintkade is de bestuurder, nagereden door een motoragent, alsnog aangehouden. De Leidenaar had nog een onbetaalde boete openstaan en reed bovendien met een rijbewijs dat al een half jaar geleden had moeten inleveren. De boete werd betaald en het rijbewijs alsnog ingeleverd.

In slaap gevallen

Boskoop (d6) Een 25-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn is zondagmorgen 29 april op het Rijneveld met zijn auto tegen een geparkeerde auto gebotst. Rond 03:00 uur reed de Alphenaar uit de richting van de Alphenseweg over het Rijneveld en botste doordat hij in slaap viel tegen een stilstaande auto. Doordat zijn vriend, die naast hem zat, geen veiligheidsgordel droeg, klapte hij met zijn hoofd tegen de voorruit. De man, ook een Alphenaar (leeftijd onbekend) is met de ambulance naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda gebracht. De bestuurder zelf droeg wel de gordel. De man bleek onder invloed te zijn, 480 ug/l; 1,10 promille, en is aangehouden. Zijn rijbewijs heeft hij in moeten leveren.

Geweldpleging door voetbalsupporters

Waddinxveen (d6) Zaterdag 28 april rond 18:00 uur stopte een aantal auto's met voetbalsupporters bij een benzinestation langs de A20 ter hoogte van Nieuwerkerk aan den IJssel. Op de parkeerplaats viel een groepje de chauffeur van een autobus lastig door drankflesjes te gooien. De chauffeur waarschuwde de politie en probeerde met de lege autobus de toerit naar de rijksweg te blokkeren. Toen een rood bestelbusje toch kans zag voor de autobus te komen, onstond een aanrijding. Beide voertuigen raakten beschadigd. Naar de buschauffeur werden bedreigingen geuit. De bus kon alsnog wegkomen. Met assistentie van de politiekorpsen Rotterdam-Rijnmond en Zuid Holland-Zuid heeft de gealarmeerde politie 21 supporters, allemaal woonachtig in Deventer en omgeving, in Dordrecht aangehouden op verdenking van bedreiging en openlijke geweldpleging. De chauffeur; een 55-jarige man uit Rotterdam, heeft aangifte gedaan. In de loop van zondag zijn alle verdachten verhoord. 19 zijn zondag, na te zijn verhoord, vrijgelaten. Twee, een 22-jarige man uit Arnhem, en een 24-jarige man uit Deventer, zijn vanwege hun aandeel in de openlijke geweldpleging in verzekering gesteld. De politie verzoekt getuigen van de pesterijen op het parkeerterrein van het Shelltankstation langs de A20 zich te melden. Ook wil de politie graag in contact komen met de inzittenden van een donkerkleurige personenauto waarbij supporters over de motorkap gelopen zouden zijn. De politie in Waddinxveen is bereikbaar via (0900) 8844.

Mishandeling in uitgaansgelegenheid

Alphen aan den Rijn (D5) Een 35-jarige man uit Alphen aan den Rijn heeft aangifte van mishandeling door een 26-jarige man uit zijn woonplaats op zaterdag 28 april omstreeks 02.30 uur. Beide mannen waren in een uitgaansgelegenheid aan de Julianastraat. Volgens de 35-jarige man kreeg hij een duw in de rug van de 26-jarige. Toen de eerste hier met woorden op reageerde kreeg hij kort daarop een elleboog in zijn gezicht. Volgens de 26-jarige Alphenaar was de elleboog vermoedelijk een reflex op een stoot die hij op datzelfde moment kreeg van een nog onbekende persoon. Een medewerker van de uitgaansgelegenheid sprak, na het opmerkzaam maken van het gebeuren door de 35-jarige man, de 26-jarige man aan. Tussen hen ontstond een woordenwisseling waarbij de 26-jarige man vermoedelijk stennis maakte. Hierop gaf de medewerker een stoot op het gezicht van de 26-jarige. De 26-jarige man heeft aangifte gedaan van mishandeling door de medewerker van de zaak. De 35-jarige man klaagde over hoofdpijn, duizigheid en pijn in de nek. Tevens zat een paar tanden los. De 26-jarige man liep een pijnlijke wang op. De politie onderzoekt de zaak.

Pallet in de brand

Alphen aan den Rijn (D5) In winkelcentrum De Aarhof heeft op zaterdag 28 april omstreeks 03.00 uur, aan de achterzijde tussen een warenwinkel en een speelgoedzaak een pallet in de brand gestaan. Hierdoor had ook vloeibaar betoncement dat opgeslagen lag tegen de muur en verpakt in plastic zakken vlam gevat. De ontstane rookontwikkeling was via de daktrim het pand van de speelgoedzaak binnengedrongen. Om te voorkomen dat de brand zich binnen in het pand verder ontwikkelde, moest de ter plaatse gekomen brandweer, een gedeelte van het het plafond van de winkel slopen.

Diefstal uit bedrijf

Alphen aan den Rijn (D6) De politie heeft op zaterdag 28 april omstreeks 04.00 uur twee mannen van 22 jaar en 21 jaar uit Alphen aan den Rijn aangehouden op verdenking van diefstal uit een bedrijf aan de Herenhof. De politie kreeg een melding van de inbraak. Ter plaatse trof de politie een man die voor het pand stond. In het magazijn van de zaak werd ook een tweede man ontdekt. Vermoedelijk kwam de man binnen door een ruit in te gooien. De beide mannen werden hierop aangehouden voor poging inbraak. Bij een onderzoek in het winkelcentrum vond de politie nog een vernielde ruit bij een ander pand. Mogelijk was daar ook geprobeerd in te breken.

Verkeersongeval

Alphen aan den Rijn (D5) Een 43-jarige Alphenaar heeft op zaterdag 28 april een gebroken arm en been opgelopen nadat hij was aangereden door een 19-jarige automobilist uit zijn woonplaats. De automobilist reed over de Eisenhouwerlaan in de richting van de Burg. Bruinslotsingel. Ter hoogte van de Albert Schweitzerbrug stak de voetganger plotseling de rijbaan op. De automobilist kon ondankt krachtig remmen een aanrijding niet meer voorkomen.

Diefstal uit woning

Alphen aan den Rijn (D5) In een woning aan de Raadhuisstraat werd op zondag 29 april omstreeks 03.45 uur ingebroken. Door middel van inklimming van een bovenlicht wist(en) de dader(s) binnen te komen. De bewoners waren thuis en hoorden geluiden. Beneden aangekomen zagen ze dat een videocamera met onderdelen was weggenomen.

Diefstal uit woningen

Gouda (D7) In een aantal woningen aan de Anna van Hensbeeksingel is op vrijdag 27 april inbroken. Bij alle woningen werd het cilinderslot van de voordeur geforceerd. Bij een van de woningen is nog onbekend of daar goederen werden weggenomen. Een andere woning werd geheel doorzocht. Hier werden sieraden weggenomen. Uit een derde woning werden sportschoenen, CD's en een geldbedrag weggenomen.

Rijden onder invloed

Gouda (D7) De politie heeft na een melding een 49-jarige automobilist uit Bodegraven aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobilist werd op de Doortocht aangesproken door de agenten en aangehouden. De ademtest gaf een resultaat aan van 580 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De automobilist kreeg een proces verbaal en een rijverbod van zes uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Mishandeling

Gouda (D7) Drie mannen van 17,18 en 19 jaar uit Gouda hebben aangifte gedaan van mishandeling door een onbekende man. De drie stonden op zaterdag 28 april omstreeks 14.15 uur bij een brug aan de Omloopkade toen er twee jongens aan kwamen lopen. De drie werden door deze twee laatsten aangesproken waarna een van de twee vermoedelijk niet tevreden was met de reactie van de anderen. Deze man trok eerst een van de drie van zijn fiets af, vervolgens werd een andere geschopt en geslagen, daarna was ook de derde vriend aan de beurt. Hij werd tegen een knie geschopt en tegen het hoofd geslagen. De onbekende man, vermoedelijk in beschonken toestand, is hierna weggelopen.

Mishandeling

Gouda (D7) Twee jongens van 14 en 16 jaar uit Gouda hebben aangifte gedaan van mishandeling door een groep jongeren tussen de 8 en 15 jaar. De twee fietsten op zaterdag 28 april tussen 20.30 en 20.45 uur door de wijk Achterwillens. Op de Driewegplein, ter hoogte van de videotheek, werden zij tegengehouden door een groep van ongeveer 10 jongens. Hierop werden zij geslagen. Een van hen werd in de bossages gegooid en tegen de ruit van de videotheek gegooid. Twee omstanders wisten de jongeren uit elkaar te halen.

Hennepkwekerij opgerold

Gouda (D7) De politie van Gouda heeft op zondag 29 april in de middag een hennepkwekerij aan de Marconistraat opgerold. De politie kreeg een melding van een vermoeden van de kwekerij. Ter plaatse zag de politie water onder de garagedeur vandaan komen. Binnen trof de politie ongeveer 4000 hennepplanten aan. De politie nam alle aanwezige goederen, zijnde assimilatielampen, filters en afzuiginstallaties, in beslag.