PERSBERICHT - 21 APRIL 2001

Open Cockpitdagen Militaire Luchtvaart Museum Soesterberg In de meivakantie zelf aan de stuurknuppel

Een Alouette helikopter besturen. Je even gevechtsvlieger wanen in een F-16 straaljager. Eens kijken hoe parachutisten in een "Dakota" zaten. Dat is dit jaar tijdens de meivakantie mogelijk in het Militaire Luchtvaart Museum te Soesterberg.

Het museum stelt op zondag 29 april tot en met zondag 6 mei -op Koninginnedag is het museum gesloten- de cockpits van vijf verschillende historische vliegtuigen open voor de bezoekers.

Blijven normaal in het museum de cockpits van de vliegtuigen afgesloten, tijdens de traditionele Open Cockpitdagen krijgt het publiek de gelegenheid de vliegtuigen van binnen te bekijken. Er kan zelfs plaats worden genomen in de stoel van de vlieger.

Cockpits
Dit jaar opent het museum de cockpits van de Douglas C-47 "Dakota", de F-27 Troopship, de Alouette III (Grasshopper) helikopter, de Starfighter uit de Koude Oorlog periode en de bekende F-16. Voor kinderen zijn er bij de toestellen speciale instapkaarten verkrijgbaar.

Het Militaire Luchtvaart Museum is te vinden in het dorp Soesterberg in de provincie Utrecht. Het museum is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 16.30 uur en op zondag van 12.00 uur tot 16.30 uur. Het museum is gesloten op maandag, zaterdag, Nieuwjaarsdag, Eerste Paasdag, Koninginnedag, Eerste Pinksterdag, beide Kerstdagen.

De toegang tot het museum is gratis.