Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 10.50 uur
Taxi vliegt uit de bocht

AMERSFOORT Een 21-jarige bestuurder van een taxi uit Amersfoort is in de vroege morgen van 29 april op de Ringweg uit de bocht gevlogen en tegen een brugleuning gebotst. Op het moment van de botsing werden twee inwoners van 16 en 19 jaar uit Amersfoort vervoerd. De taxichauffeur en de twee passagiers raakten gewond en werden met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De regionale verkeersdienst stelde een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Daaruit bleek dat de 21-jarige bestuurder te hard heeft gereden. Uit een eerste berekening zou hij ongeveer 100 km/u hebben gereden, terwijl een maximum van 50 is toegestaan en een adviessnelheid van 30 km/u.

Tegen de Amersfoorter zal proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Auto-inbreker aangehouden

AMERSFOORT Op het Stadhuisplein is zondagmiddag rond kwart over twee een 36-jarige man uit Amersfoort aangehouden nadat hij in een auto had ingebroken. Toen de eigenaar van de auto, een 21-jarige man uit Soest bij zijn auto kwam, zag hij er de Amersfoorter in zitten die bezig was zijn radio cd speler uit de auto te halen.

De Soestenaar hield de man, geholpen door omstanders hierop aan. De gewaarschuwde politie nam de Amersfoorter mee naar het politiebureau.

Verkeersongeval met letsel

AMERSFOORT Op de kruising Laan van Emiclaer Albert Schweitzersingel zijn zondagmiddag rond tien voor vijf, drie mensen gewond geraakt als gevolg van een kopstaart aanrijding.

Een 70-jarige man en diens 68-jarige vrouw, beiden uit Amersfoort werden van achter aangereden door een 36-jarige man uit Amersfoort. Als gevolg hiervan raakten beide automobilisten de macht over het stuur kwijt en belandden in de naast gelegen sloot.

De 36-jarige Amersfoorter en de vrouw konden al snel met hulp uit de autos komen, de 70-jarige man moest door de brandweer uit de auto bevrijd worden. Hij is met inwendig lestel overgebracht naar het UMC. Zijn vrouw werd met onbekend letsel overgebracht naar het Lichtenberg ziekenhuis.

De 36-jarige Amersfoorter is na behandeling in het Lichtenberg ziekenhuis aangehouden. De politie onderzoekt nog de exacte toedracht van het ongeval.

Openlijke geweldpleging

AMERSFOORT Een 22-jarige man uit Raalte is zondagavond aangehouden nadat hij rond tien voor zes bij een tankstation langs de A1 met elf andere mannen amok gemaakt had. De twaalf mannen kwamen met drie autos naar het tankstation, gedroegen zich baldadig en maakten rotzooi.

Toen het personeel hier wat van zei, werden zij bedreigd. Doordat een en ander, waaronder de kentekens op de bewakingscameras was vastgelegd, kon de verdachte later in zijn woonplaats worden aangehouden. De man heeft bekend.

Aanhouding inbrekers
HOOGLAND Op de Zevenhuizenstraat heeft de politie in de nacht van zondag op maandag rond middernacht een man en een vrouw van 26 jaar uit Amersfoort aangehouden nadat zij even daarvoor hadden ingebroken bij een school aan het Kraailand.

Bij de politie kwam de melding binnen dat er was ingebroken bij de school en dat de daders er in een witte Mazda vandoor waren gegaan. Op weg naar de school kwamen de agenten de bewuste auto tegen en hielden de inzittenden aan. Hun buit bestond uit een gettoblaster en een monitor.

Beiden zitten nog vast op het politiebureau.

Uitgaansgeweld
LEUSDEN Op de Postweg is in de nacht van zaterdag op zondag rond kwart voor vier een 16-jarige jongen uit Renswoude door vijf ander jongens geschopt en geslagen.

Een daarvan, een 17-jarige jongen uit Lunteren had even daarvoor al een klap uitgedeeld aan de 16-jarige. Aan de klappen hield de 16-jarige een paar losse tanden, een gebroken kaak en een gescheurde lip over.

De portiers van een nabijgelegen horecagelegenheid hielden de 17-jarige jongen uit Lunteren aan en droegen hem over aan de politie.