Politiebericht Flevoland: gehele regio 30-04-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-266 825

Onder invloed
ALMERE Toen agenten afgelopen nacht op de Westerdreef een auto zagen rijden met een vaartje van 20 km/h hebben ze de automobilist (34 uit Voerendaal) op de Oldewierde staande gehouden. Een eerste blaasproef gaf aan dat de man zeer waarschijnlijk onder invloed reed. Hij werd aangehouden en op het politiebureau aan de ademanalyse onderworpen. Toen de man die niet tot een goed einde wist te brengen, is het rijbewijs van de verdachte ingevorderd. Na verhoor is hij heengezonden; binnenkort moet hij voor de rechter verschijnen.

Aanhouding op verdenking van inbraak
ALMERE Nadat vanochtend vroeg de melding kwam dat er was ingebroken in een school aan het Piet Moeskoppad heeft de politie een 21-jarige Almeerder aangehouden op verdenking van inbraak. De man zat achterop een motorfiets die in de buurt van de school gezien werd. Toen de bestuurder van de motor er bij het zien van de politie vandoor ging, is de achtervolging ingezet. In de Lamastraat wist de bestuurder van de motor te ontkomen, met achterlating van zijn voertuig en zijn passagier. De laatste is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten in een cel op het politiebureau.

Alcoholcontrole
URK / EMMELOORD Op de Meep in Urk en de Lange Dreef in Emmeloord heeft de politie afgelopen nacht in het totaal ongeveer 60 bestuurders aan een blaasproef onderworpen. Geen van de gecontroleerde bestuurders had te veel gedronken.