Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 30-04-2001 Persberichten regio Limburg Zuid (JvK/14.00 uur)

Maastricht

Maastricht, inbraak

Zondagavond werd ingebroken in een flatwoning aan de Florijnruwe. Het slot van de voordeur werd geforceerd om binnen te komen. De woning werd doorzocht. Voor zover kon worden nagegaan werden enkele sieraden ontvreemd.

In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een woning aan de Reaalruwe. Het slot van de voordeur was vernield om binnen te geraken.Uit de woonkamer werd een bos sleutels en een portemonnee gestolen.

Valkenburg, inbraak
In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een woning aan de Plenkertstraat terwijl de 88-jarige bewoonster in de woonkamer lag te slapen. Zij werd op een gegeven moment wakker van gestommel en zag tot haar grote schrik een inbreker in de kamer staan. Toen de vrouw begon te roepen koos de inbreker het hazepad. Hij bleek toen al de bovenverdieping te hebben doorzocht. Er wordt vooralsnog niets vermist.

Maastricht, autodieven
De politie van Maastricht heeft maandagachtend omstreeks 00.30 uur op het Academieplein twee mannen aangehouden die in een gestolen Deux Chevauxtje reden. De auto was een dag eerder gestolen vanaf de Franciscus Romanusweg. Het tweetal, 49 en 20 jaar oud, werd ingesloten voor nader onderzoek door de recherche.

Eijsden, inbraak
In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een woning aan de Red Horsestraat in Eijsden, terwijl de bewoners boven lagen te slapen. Uit de woonkamer verdween een portefeuille met daarin diverse papieren. Van de kapstok werd een jas gestolen.

Heerlen/Kerkrade

Heerlen, lastige klant

De politie van Heerlen heeft zondagmiddag omstreeks 17.00 uur op de Pancratiusstraat een 39-jarige man uit Landgraaf aangehouden. De man zorgde voor stampij bij diverse cafés waar hij niet gewenst was. Toen de politie hem vertelde dat hij uit de betreffende gelegenheden weg moest blijven beledigde hij de agenten. Daarop werd hij aangehouden, waarbij de man verzet pleegde. Tevergeefs. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en aldaar ingesloten.

Hoensbroek, inbraak.
In de loop van zondagmiddag werd ingebroken in een appartement aan de Nieuwstraat. De toegangsdeur werd opengebroken om binnen te komen. De hele woning werd doorzocht. Uit de woning werd een videocamera, een spaarbuis met vijfgulden muntstukken en een portemonnee gestolen.

Brunssum, inbraken
Zondagmiddag werd ingebroken in twee naast elkaar gelegen flatwoningen aan de Pastoor Savelbergstraat. De voordeur werd in beiede gevallen geforceerd om binnen te komen. Beide woningen werden doorzocht. Ontvreemd werden enkele sieraden, een fotocamera en diverse flesjes parfum.

Heerlen, inbraak Bernardinuscollege
Afgelopen weekend werd ingebroken in het Bernardinuscollege aan de Akerstraat. Een ruit werd ingeslagen om binnen te komen. Er werden in het gebouw diverse vernielingen aangericht. Uit diverse computers werden onderdelen gestolen.

Aan de Honigmanstraat werd ingebroken in een behangwinkel. De toegangsdeur werd geforceerd om binnen te komen. Uit de winkelruimte verdwenen een aantal goederen.

Heerlen, winkeldief pleegt verzet
Een in een kruidenierszaak aan het Homerusplein betrapte 48-jarige winkeldief verzette zich maandagmorgen tegen zijn aanhouding door de politie. De man was omstreeks 09.20 uur door personeel betrapt bij het stelen van een pakje koekjes van fl. 2,39. Het kostte de agenten de nodige moeite om de tegenstribbelende man over te brengen naar het politiebureau.

Sittard

Schinnen, inbraak in pastorie

In de loop van zondagmiddag c.q.-avond werd ingebroken in de pastorie aan het Deken Keulenplein in Schinnen. Een ruit werd ingeslagen om binnen te komen. Een bureau werd doorzocht. Vermist wordt een klein geldbedrag.

Elsloo, inbraak sigarenhandel
Zondag werd ingebroken bij sigarenhandel Driessen aan het Dorine Verschureplein in Elsloo. De etalageruit werd vernield waarna uit de etalage en de winkelruimte een onbekende hoeveelheid sigaren, sigaretten en aanstekers werden gestolen.

Geleen, inbraak
Zondagmorgen werd ingebroken in een friture aan de Groenstraat in Geleen. Toegang werd verkregen via een kelderluik. Bij de inbraak werd de inhoud van de fooienpot en een hoeveelheid rookartikelen gestolen.