Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 30-04-2001 Mediabericht maandag 30 april (tot 15.30)

ROERMOND Vrouw voor haar huis van tas beroofd Roermond Op de Saturnusstraat in Roermond is zondagavond om half tien een 32-jarige Roermondse geslagen en beroofd van haar tas. Zij kwam thuis en werd in de hal van haar flat aangevallen door een man van ongeveer 20 jaar, 1.70 meter groot, slank postuur en gekleed in een beige zomerjas. De man had een licht-donkere huidskleur en is mogelijk van Arabische afkomst. Hij droeg een grijs-donkergrijze baseballe cap en een donkere spijkerbroek. De tas van de vrouw werd later teruggevonden, maar haar beurs was eruit. De politie doet nader onderzoek en zoekt nog getuigen van de beroving.

LOTTUM Inbraak bij tennisclub

Lottum In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in het clubgebouw van de Tennisvereniging Lottum. Het gebouw werd op diverse plaatsen aanzienlijk beschadigd. Uiteindelijk is het de inbreker of inbrekers gelukt een rolluik en deur te forceren. Ze gingen er onder andere met elektronische apparatuur, geld en etenswaren vandoor. De inbraak moet tussen zondagavond acht uur en de volgende morgen half negen zijn gepleegd. De voorzitter van de club heeft aangifte gedaan bij de politie.

VENRAY Dronken man ramt verkeersbord

Venray Op zaterdagavond rond half tien reed een beschonken 48-jarige man uit Venray op het Henseniusplein tegen een verkeersbord. De auto kwam vervolgens niet meer van zijn plek. Een oplettende getuige ontnam de man zijn autosleutels in afwachting van de politie. Toen de politie even later arriveerde, was de man in zijn auto in slaap gevallen. Uit de verse schade aan de auto leidde de politie af, dat de man ook nog tegen andere zaken is aangereden dan dit verkeersbord. De man was niet in staat een blaastest te ondergaan en weigerde een bloedproef op het bureau. De man kreeg een rijverbod van 14 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man bracht de nacht door in de politiecel in Venlo. Zondagochtend is de man weer in vrijheid gesteld.