Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Burgerluchtvaart is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

03-05-2001

Mogelijk ontslagen bij Schreiner Luchtvaart Groep

"Onzekerheid overheerst, en daarom zullen we als CNV Burgerluchtvaart de komende maanden uiterst alert blijven op eventuele negatieve ontwikkelingen." Dat stelt vakgroepbestuurder Ingeborg Baltussen naar aanleiding van de vanochtend aangekondigde reorganisatie bij de Schreiner Luchtvaart Groep op Schiphol. Ontslagen lijken daarbij niet geheel uitgesloten al heeft Baltussen goede hoop dat ook dan het gekwalificeerde personeel van Schreiner snel elders aan de slag kan.

Het luchtvaartbedrijf, dat als een soort wilde-vaarder actief is in de vrachtsector, wil de trainingsdivisie verkopen en de vrachtdivisie - en de drie Airbus-toestellen die hiervoor worden gebruikt - sluiten. Daarmee komt mogelijk de werkgelegenheid van 70 - 80 mensen op de tocht te staan. Veertig mensen van het vliegend personeel en de andere van het grondpersoneel.
Baltussen: "Schreiner had al afspraken gemaakt om twee van de lease-toestellen terug te geven aan de leasemaatschappij, omdat die er een koper voor zou hebben. Die onderhandelingen zijn nog gaande. Als dat lukt dan kunnen de vliegers mogelijk mee. Maar zolang de toestellen niet kunnen worden ingeleverd is alles nog onzeker. Dat geldt nog meer voor het derde toestel, dat nog anderhalf jaar vrachten vliegt in opdracht voor KLM. Op zich is dat natuurlijk prachtig, maar het betekent wel dat de mensen die met hun werk aan dit toestel zijn verbonden nog anderhalf jaar in onzekerheid leven over hun toekomst." "Schreiner heeft aangegeven over veertien dagen meer duidelijkheid te hebben over de uitbesteding van de toestellen. Dan moeten we de voors en tegens nog maar eens nauwlettend doornemen. Want op dit moment zijn de personele gevolgen nog onvoldoende te overzien", aldus Baltussen.

Houten, 3 mei 2001

Nadere inlichtingen:

Ingeborg Baltussen
06 - 22 39 30 23
Wouter de Jong (persvoorlichter)
030 - 6 348 243