Gemeente Zoetermeer

Activiteiten op 4 mei

Op 4 mei vindt de traditionele Stille Tocht plaats ter herdenking van oorlogsslachtoffers. Deze tocht start om 19.15 uur bij het Historisch museum 't Oude Huis in de Dorpsstraat. De Nationale Herdenking zelf vindt plaats om 20.00 uur bij het monument in het Wilhelminapark. Diverse organisaties zullen aansluitend bloemen neerleggen.

Tussen 20.20 en 20.25 uur zal een aantal vliegtuigen overvliegen. Om 20.30 uur vindt een herdenkingsdienst plaats in de Oude Kerk. Bij deze dienst is iedereen welkom. Aan de dienst werken mee het dameskoor "The Sweet Lake Harmony Singers" en kinderen van de Beatrixschool. Namens VOMI (Vereniging Oud-Militairen en Indiëgangers) en Stichting Vluchtelingenwerk zullen gedichten worden voorgedragen. De herdenkingsdienst zal om 21.00 uur zijn afgelopen.

Vlag blijft halfstok op 4 mei
Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft in overleg met de Rijksvoorlichtingsdienst en het ministerie van Algemene Zaken besloten om de vlag op 4 mei na de herdenkingsplechtigheid halfstok te laten uit piëteit voor de oorlogsslachtoffers en nabestaanden.

Op 5 mei vinden er geen activiteiten plaats die door de gemeente zelf worden georganiseerd.



Gemeente Zoetermeer © April 2001

Last update: 26 April 2001 (11:32)