HET KUNSTSTATION NODIGT U UIT!

Vrijdagavond 4 mei vindt op het Kunststation de derde Vertrek!avond plaats, deze keer ingevuld wordt door Jaap Pieters uit Amsterdam.

Ruim tien jaar verzamelt, filmt en fotografeert Jaap Pieters en in die tijd is een enorme hoeveelheid materiaal verzamelt waaruit hij filmprogramma's samenstelt die in binnenland (Paradiso, het Consortium, Ruigoord, de Kalenderpanden) en buitenland (Zwitserland, Ierland en Duitsland) vertoond zijn. Een groot deel van het werk is echter nog nooit in het openbaar te zien geweest omdat de ideale situatie zich niet voordeed. Zo draaien in het 'eindeloosheidsvertek' een serie filmloops die gaan over wachten, vertrekken en reizen. In het 'thuisblijfvertrek' wordt de fascinatie van Jaap verbeeldt voor de veranderingen in zijn eigen huis plaatsvinden. Op contactafdrukken zijn kleine verschuivingen in stapels boeken en lichtinvallen die in de loop van de dag veranderen waarneembaar.
De hele avond zal in de 'vertrekruimte' een levende jukebox staan waar op aanvraag muziek wordt gedraaid over vertrekkende treinen, gepasseerde stations en lange reizen.
In het 'tijdloosheidsvertrek' zijn schilderijen te zien van Chris van Schagen en Maja Bosshard.

Jaap Pieters heeft het gehele kunststation in bezit genomen en er zijn eigen verzamelingen en gedachten op geprojecteerd. Hij zal u graag rondleiden op 4 mei vanaf 20.02

De entree bedraagt fl. 17,50, dit is inclusief Japanse hapjes. Kunststation, Stationsweg 2, 4141 HB Leerdam

Graag reserveren! Telefoonnummer 0345-615700 of per email: kunststation@wish.net