Gemeente Soest

Programma Dodenherdenking 4 mei

Op 4 mei vindt bij het monument op de hoek van het Verzetsplein en de Inspecteur Schreuderlaan de Dodenherdenking plaats. Een koperkwartet van muziekvereniging PVO opent het programma om 19.45 uur. De voorzitter van het Comité 4-5 mei heet vervolgens de aanwezigen welkom. Daarna geeft hij het woord aan burgemeester drs. J.J.L.M. Janssen. Om 20.00 uur precies wordt twee minuten stilte in acht genomen. De burgemeester namens de gemeente, mevrouw Voogel namens het verzet, de voorzitter van het Oranje Comité en twee scholieren van het Griftland College leggen vervolgens kransen. Na de kranslegging zingt het zangkoor Apollo de liederen 'Blijf mij nabij' en 'Nader mijn God'. Ter afsluiting van de plechtigheid gaat de burgemeester voor in het defilé langs het monument.

Het Comité 4-5 mei roept vooral de jeugd op in grote getale aanwezig te zijn. Iedereen kan bloemen neerleggen bij het monument.

Er was een open agenda en deze avond werd gebruikt om te kijken of de klankbordgroep gezamenlijk tot een werkwijze en inventarisatie kon komen. Heel nadrukkelijk wilde de burgemeester de klankbordgroep de vrijheid geven om zonder politieke of bestuurlijke inmenging aan de leidde tot een levendige avond en geanimeerde discussie, die er uiteindelijk toe leidde dat een meerderheid de uitdaging om op deze manier te werken wel wilde aangaan.