PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING VERGADERING VAN 4 MEI 2001

Decreet Verdrag Transnationale Universiteit Limburg

De Vlaamse regering hechtte op voorstel van Vlaams Onderwijsminister Marleen VANDERPOORTEN haar definitieve goedkeuring aan het ontwerpdecreet ter bekrachtiging van het Verdrag met Nederland over de oprichting de transnationale Universiteit Limburg. De minister- president, tevens bevoegd voor het buitenlands beleid, zal dit ontwerp indienen bij het Vlaams Parlement.

Met dit decreet wordt de formele procedure afgerond van dit uniek initiatief waarbij op termijn het Limburgs Universitair Centrum en de Nederlandse Universiteit Limburg zullen opgaan in een nieuwe transnationale Universiteit Limburg.

De goedkeuring van dit decreet erkent de transnationale Universiteit Limburg en maakt het mogelijk dat deze instelling aan de studenten diploma's uitreikt.

Inmiddels werkt de Vlaamse minister van Onderwijs aan de aanpassingen van de regelgeving die voorvloeien uit dit Verdrag.

Dit alles moet toelaten dat de tUL vanaf volgend academiejaar studenten kan inschrijven.

persinfo : Nic Vandemarliere, woordvoerder van minister Vanderpoorten - tel. 02 553 99 11 e-mail: persdienst.vanderpoorten@vlaanderen.be