PERSBERICHT

MOBIEL CHATTEN MET CHAT42

Grote belangstelling voor anoniem mobiel chatten via de mobiele telefoon

BUSSUM, 4 mei 2001 - Tienduizenden bezoekers van de door ChatTV gefaciliteerde chatboxen hebben zich aangemeld voor Chat42, een nieuwe dienst van ChatTV waarmee bezitters van een mobiele telefoon met gebruik van een eigen nickname anoniem met elkaar kunnen sms-chatten.

Chat42 is een aanvulling op de succesvolle chatboxen die ChatTV verzorgt voor onder andere TMF, Radio 538, Fox Kids, Vara, Skyradio, Scholieren.com en Lowlands. Na het aanvragen van een unieke 'nickname' kunnen bezoekers van deze chatboxen buiten de websites om rechtstreeks met elkaar sms-chatten via hun mobiele telefoon. Het telefoonnummer van de gebruiker is daarbij niet zichtbaar voor anderen, zodat de anonimiteit gewaarborgd is.

Inmiddels hebben tienduizenden bezoekers van de door ChatTV gefaciliteerde chatboxen zich aangemeld en Chat42 dankt de grote populariteit vooral aan de unieke mogelijkheid om in contact te blijven met chatvrienden op momenten dat er geen internetaansluiting in de buurt is.

Chat42 is vooralsnog beschikbaar voor KPN en Libertel abonnees en binnen afzienbare tijd zullen ook Dutchtone klanten aangesloten worden. KPN abonnees sturen een SMS bericht naar de verkorte code 2428 en Libertel abonnees naar 4422. De kosten van anoniem chatten via Chat42 liggen gelijk aan het versturen van normale SMS-berichten.

Alle informatie over Chat42 is te vinden op www.chat42.nl http://www.chat42.nl>

Chat42 wordt technisch mogelijk gemaakt door Simple Mobile Solutions en Mobillion.

Over ChatTV
ChatTV is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verzorgen van chatboxen. Ook zijn wij toonaangevend op het gebied van live video- en audio uitzendingen via het internet. De chatboxen van ChatTV kunnen voor elke website op maat worden gemaakt, passend bij de stijl en uitstraling van de betreffende website. Ze kunnen worden beschouwd als de meest stabiele in hun soort en zijn in staat om grote aantallen chatters tegelijk te verwerken.Dit blijkt uit de grote staat van dienst die ChatTV inmiddels heeft opgebouwd middels het verzorgen van chatboxen voor TMF, Radio538, Fox8, Fox Kids, Sky Radio, NPS en VARA verzorgen. Genoemde chatboxen zijn goed voor een gemiddeld aantal bezoekers van 450.000 per week. ChatTV verzorgt live audio- en video uitzendingen op internet zowel vanuit haar studio in Bussum als vanaf elke andere gewenste locatie. Met gebruik van de speciaal door ChatTV ontwikkelde VIP-chatbox, kan tijdens een live-uitzending een directe respons van de kijker of luisteraar worden verkregen.

Over Simple Mobile Solutions
Simple Mobile Solutions werd begin 2000 opgericht door 2PR en Interactive Telecom Solutions, de initiatiefnemers van succesvolle bedrijven op internet- en mobiele platforms, waaronder t for telecom, Netsales/DoubleClick, The Internet Factory en ChatTV.

Simple Mobile ontwikkelt en ondersteunt toepassingen voor mobiele informatie- en amusementsdiensten. Uitgangspunt voor alle diensten van Simple Mobile is dat deze een duidelijke toegevoegde waarde moeten bieden en hierdoor ook in rekening te brengen moeten zijn. Met gratis diensten kun je immers geen kwaliteit leveren.

Meer informatie over Simple Mobile Solutions vindt u op www.simple.nl http://www.simple.nl>

Over Mobillion

Mobillion BV is op 1 januari 2000 opgericht als een gezamenlijke onderneming van Media Groep West BV en het management. Media Groep West is op zijn beurt een dochteronderneming van NV Holdingmaatschappij De Telegraaf (90%) en UPC Nederland (10%).

Mobillion BV is een elektronische uitgever die value-added services produceert voor mobiele bellers. De nadruk ligt daarbij op communicatiediensten, informatiediensten en entertainmentdiensten voor de consumentenmarkt.

Meer informatie over Mobillion vindt u op www.mobillion.nl http://www.mobillion.nl>


---


---Noot voor de redactie,