Rotterdam, 4 mei 2001

PERSBERICHT

EXTRATAINMENT PARTNER VAN MICROSOFT

Het entertainmentbedrijf ExtraTainment is toegetreden tot het Microsoft Windows Embedded Partner programma (WEP). Met deze stap verwacht ExtraTainment zijn positie als solutions en content provider voor Windows Embedded producten verder te versterken. Het bedrijf gebruikt momenteel zijn kennis van Windows CE al voor applicatie solutions voor de mobiele industrie in Europa, de VS en het Verre Oosten.

"We zien veel mogelijkheden voor narrow bandwidth services in zowel Windows CE als Windows NT Embedded 4.0," zegt Curt Roth, CEO en Chairman van ExtraTainment. "De deelname aan het Windows Embedded Partner programma stelt ExtraTainment in staat om zich voor een nog breder publiek te profileren".

"Het Windows Embedded Partner Program biedt een flexibele infrastructuur aan zijn leden, waardoor een soepeler samenwerking ontstaat en zij in staat zijn om hun nieuwe 32 bit producten op de markt te brengen", aldus Keith White, senior director marketing van Microsoft Corp. "Als lid van WEP kan ExtraTainment zijn mobiele multimedia content aanbieden aan een nieuwe groep Windows Powered partners en klanten die de volgende generatie mobiele devices ontwikkelen."

Microsoft wil met zijn Windows Embedded producten de keuzevrijheid van ontwikkelaars van embedded solutions verruimen. Alle elementen van het Windows Embedded operating system ondersteunen het zeer populaire Windows Win32 application programming interface (API) en bieden een groot assortiment aan ontwikkelingstools en kennisbronnen voor de makers van embedded solutions. Voor meer informatie, zie: http://www.mswep.com

ExtraTainment is genomineerd voor de BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) Interactive Entertainment Award. Het is de winnaar van de Cool Site of the Month Award en is genomineerd voor de Cool Site of the Year Award. ExtraTainment wordt wereldwijd gezien als één van de toonaangevende bedrijven op het gebied van creëren en leveren van mobiele multimedia content.

ExtraTainment biedt streaming, narrow bandwidth entertainment content zoals cartoons, animaties en games voor de mobiele markt via SMS, WAP, 3G (UMTS; Universal Mobile Telecommunications System), Pocket PC's en Internet. Dankzij de narrow bandwidth multimedia content van ExtraTainment kunnen mobiele netwerken nu al multimedia content aanbieden over het huidige netwerk zonder de aanwezigheid van een broadband infrastructuur zoals 3G. De cartoons van ExtraTainment kunnen bekeken worden via lage- en medium snelheid GSM en GPRS netwerken, waardoor men een 3G ervaring krijgt over een 2G netwerk. De content is voor een jong publiek, is niet gebonden aan taal en cultuur en leent zich daardoor bij uitstek voor de internationale markt. ExtraTainment levert ook content gericht voor de locale markt in Europa, Azië en Australië.

Meer informatie over ExtraTainment is te vinden: Internet corporate http://www.extratainment.com Internet entertainment http://www.extratainment.com/cartoonmayhem.html WAP phones www.waptoons.com Pocket PC's http://www.pockettainment.com

Noot aan de redactie:

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Mijke Niks, manager public relations, via telefoonnummer 010 4390200, fax 010 4390210 of e-mail mijke.niks@extratainment.com.

Voor beeldmateriaal en downloads van ExtraTainment cartoons, logos en banners kunt u terecht op: http://www.extratainment.com/media_press.htm