PERSBERICHT

MicroStrategy OLAP Provider 7.1 vereenvoudigt toegang tot Business Intelligence Platform

MicroStrategy OLAP Provider verbetert de schaalbaarheid, dataintegriteit en veiligheid van Business Intelligence Tools van derden

Utrecht, 4 mei 2001 MicroStrategy brengt MicroStrategy OLAP Provider op de markt. Dit softwarepakket biedt gebruikers van andere business intelligence-software toegang tot de analytische kracht en schaalbaarheid van het MicroStrategy 7-platform. MicroStrategy OLAP Provider gebruikt OLE DB for OLAP (ODBO) van Microsoft als standaard voor communicatie met software op basis van cubes , zoals Cognos PowerPlay, Microsoft Excel 2000 en ODBO-compliant software van organisaties als Business Objects en Brio Technology.

Met MicroStrategy OLAP Provider kunnen organisaties standaardiseren op een toonaangevend analyseplatform. Gebruikers krijgen toegang tot dit platform via een zelfgekozen interface. Hiermee beschermen organisaties hun investeringen in databases, training en software. Het is namelijk niet nodig gebruikers opnieuw te trainen. Bovendien zijn de betrouwbaarheid van data, de veiligheid en gedetailleerdheid gegarandeerd. Daarnaast is het een oplossing voor de schaalbaarheidsproblemen die op cubes gebaseerde architecturen met zich meebrengen.

MicroStrategy OLAP Provider biedt organisaties toegang tot data op transactieniveau en tot krachtige analytische mogelijkheden. Daarnaast verlaagt de oplossing de kosten van onderhoud en ontwikkeling van cubes en de benodigde gebruikerstraining hiervoor. Organisaties die meerdimensionale cubes gebruiken voor hun BI-oplossingen, merken dat er een limiet is aan de schaalbaarheid en dataintegriteit van op cubes gebaseerde architecturen. Dit legt beperkingen op aan het rapportage- en analyseproces:
* De beperkte opslagmogelijkheid stelt grenzen aan de breedte van de analyse die gebruikers kunnen uitvoeren. Doordat data vooraf is verzameld, zijn de mogelijkheden om toegang te krijgen tot gedetailleerde, bedrijfskritische informatie beperkt. Daarnaast zijn cubes niet eenvoudig aan te passen als dat voor de rapportage nodig is.
* Een database wordt normaal gesproken dagelijks uitgebreid met de nieuwste verkoopdata. Dit is bij cubes niet haalbaar. Hierdoor lopen gebruikers het risico dat zij belangrijke beslissingen baseren op oude data.
* Uit veiligheidsoogpunt maken organisaties vaak verschillende sets cubes, elk met verschillende dimensies, maten of datasets.
* Het voortdurend onderhouden, aanpassen en updaten van meerdimensionale datacubes is een kostbare aangelegenheid. MicroStrategy OLAP Provider en het MicroStrategy 7-platform lossen deze problemen op door ODBO-syntax te vertalen naar SQL, zodat deze kan worden gebruikt in relationele databases. Doordat MicroStrategy OLAP Provider verschillende interfaces ondersteunt, vergroot het de kosteneffectiviteit van bestaande BI-applicaties:
* Het MicroStrategy 7-platform is schaalbaar tot terabytes aan data en biedt toegang tot de meest gedetailleerde bedrijfsgegevens.
* Het MicroStrategy 7-platform benadert de database en niet de cubes. Daardoor kunnen gebruikers erop vertrouwen dat hun beslissingen gebaseerd zijn op de meest recente feiten.
* Het MicroStrategy 7-Platform biedt verschillende gebruikersgroepen via persoonlijke profielen, in plaats van met dure cubes, toegang tot de informatie die voor hen is bedoeld.
* Het beheer en de koppeling met de database vindt bij het MicroStrategy 7-platform centraal plaats, en ondersteunt alle standaard rapportagemodellen. Prijzen en beschikbaarheid
MicroStrategy OLAP Provider is direct verkrijgbaar en wordt verkocht vanaf $195 per gebruiker of $20.000 per CPU. De software van MicroStrategy is te vinden in MicroStrategy s online winkel op www.microstrategy.com. Hier kunnen bezoekers software uitproberen, configureren, upgraden en bestellen. Ook kunnen ze hier terecht voor technische support, opleidingen, advies en documentatie.

MicroStrategy
MicroStrategy is een toonaangevende leverancier van oplossingen voor Intelligent E-Business® en bijbehorende consultancy, opleiding en ondersteuning. Een E-Business platform waarmee organisaties bedrijfskritische processen kunnen optimaliseren en inzicht krijgen in de interactie met klanten partners en toeleveranciers. Inzicht dat leidt tot verbetering van bijvoorbeeld klantsegmentatie, marketing effectiviteit en de winstgevendheid per klant. Ook stelt het organisaties in staat doelgerichte 1 op 1 marketing campagnes in te voeren en via gepersonaliseerde informatie, klantloyaliteit te versterken. Dit gebeurt via alle communicatie-kanalen: web, wireless en voice.

Wereldwijd heeft MicroStrategy 40 kantoren in onder andere de Verenigde Staten, Canada, Europa, Zuid-Amerika en Japan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Washington D.C. In de Benelux heeft MicroStrategy een vestiging in Utrecht. MicroStrategy is genoteerd aan de NASDAQ: MSTR. Meer informatie over MicroStrategy is te vinden op de website: www.microstrategy.com. Contact voor de redactie:
MicroStrategy
Janneke Leegstra
Tel. +31 (0)30 - 2408111
GSM 06 51 62 49 18
Email: jleegstra@microstrategy.com

Potters PR
Monique Potters
Tel. +31 (0)345 - 501595
GSM 06 28 88 96 32
Email: monique@potterspr.nl