Hoge resolutie zorgt voor scherp gedetailleerd beeld

NEC-Mitsubishi presenteert de 22-inch monitor Diamond Pro 2060u

Hoofddorp, 4 mei 2001 - Met de Diamond Pro 2060u presenteert NEC-Mitsubishi Electronics Display een nieuwe high-performance monitor onder de merknaam Mitsubishi. Dit 22-inch model heeft een effectief beeldbereik van circa 51 cm, biedt een weergave van de hoogste kwaliteit en een kleurauthentiek beeld. De monitor is ontworpen voor professionele gebruikers van CAD/CAM/CAE op werkterreinen als Desktop Publishing en Web-Content Creation. Zoals alle CRT-modellen in de segmenten 19- en 22-inch is ook dit model gebaseerd op de nieuwe Diamondtron NF Tube met een 0,24 mm grille mask en OptiClear+-antireflectiecoating. Naast de twee mini D-Sub-connectors beschikt de monitor ook over een USB hub (1x upstream, 3x downstream). Bovendien is de monitor DDC/CI-compatibel en ondersteunt de Diamond Pro 2060u - net als alle CRT- en TFT-monitoren van NEC-Mitsubishi in het midden- en hoge segment - de nieuwe open industriële standaard sRGB (standard RGB). Dankzij de introductie van sRGB wordt een technologische innovatie geïntegreerd, die maximaal voordeel biedt voor pre-printing, maar ook voor Desktop- en Web Publishing. Met sRGB is voor het eerst een open standaard voor de nauwkeurige reproductie en output van kleuren gedefinieerd. Deze standaard is op dit moment alleen beschikbaar bij de monitoren van NEC-Mitsubishi.

Met de introductie van de Diamond Pro 2060u biedt NEC-Mitsubishi Electronics Display professionele gebruikers een krachtige 22-inch CRT-monitor die optimale helderheid een uitstekend contrast en buitengewone uniforme distributie van kleuren biedt. De nieuwe Diamondtron-beeldbuis is absoluut plat zonder enige visuele verstoring en reduceert lichtreflecties uit de omgeving tot 60 procent. De donkere tint van de beeldbuis en de nieuwe coating OptiClear+ (G-WARS) geven een uitstekend contrast, verbeteren de helderheid en verminderen reflectie.

De hoge horizontale frequentie van 31-121 kHz biedt een aanbevolen resolutie van 1600 x 1200 bij 85Hz en kan maximaal worden ingesteld tot 1920 x 1440 bij 80Hz. De afmetingen van de 29,7 kilo wegende monitor zijn 495 x 493 x 473 mm (breedte x hoogte x diepte). Het elektriciteitsverbruik is slechts 140 Watt bij normaal gebruik en zelfs minder dan 3 Watt in slaapstand. De monitor voldoet aan alle huidige vereisten en specificaties voor veiligheid en ergonomie, zoals TCO 99, Energy 2000, CE, MPR-II, TÜV-GS, TÜV-Ergonomie, Energy Star en ISO 9241-3/-7/-8.

Door de toepassing van de nieuwe open industriële standaard sRGB worden kleuren identiek gereproduceerd op sRGB-compatibele randapparatuur. sRGB verzekert consistente kleurreproductie tussen Windows 2000- en Windows ME- compatibele pc's die beschikken over sRGB-compatibele randapparatuur zoals aangesloten printers.

Een ander speciaal kenmerk van de monitor is het grote aantal controlefuncties. Daarmee kunnen onder andere de horizontale en verticale statische en dynamische convergenties worden aangepast. Hoekcorrectie, de uitschakeling van het moiré-effect en geautomatiseerde aanpassingsfuncties zorgen ervoor dat het beeld altijd optimaal is. De gebruiksvriendelijkheid is verder toegenomen door een nieuw zelfdiagnostisch systeem dat technische problemen in een display visualiseert in de vorm van berichten op het beeldscherm. Op die manier kan de gebruiker zelf problemen oplossen of relevante informatie doorgeven aan de technische ondersteuning.

De monitor is Plug & Play-compatibel met Windows 95/98/2000 en ME (DDC2B-DDC/CI), en heeft een Asset Management-functie die het overzicht en het beheer op het netwerk vereenvoudigt. DDC/CI is een digitaal protocol dat directe toegang biedt tot set up-functies en het mogelijk maakt om aanpassingen simpel met één klik op de muis of via het netwerk door te voeren, zonder bijvoorbeeld de standaard OSM voor dit doel te gebruiken.

Alle aanpassingen op het gebied van schermgeometrie kunnen gemaakt worden binnen de gebruikersvriendelijke On Screen Manager, die de instellingen van de gebruiker met een wachtwoord beschermt. Daarnaast kunnen bedieningspanelen worden geleverd voor de kleurtemperatuur, moirécorrectie, ergonomische controle van statusinformatie en het te selecteren Intelligent Power Management (IPM).

Beschikbaarheid, prijs en garantie
De adviesverkoopprijs voor de Diamond Pro 2060u is 1.233 euro (Hfl 2.717,17) exclusief BTW. De monitor wordt geleverd met een netsnoer, VGA- en USB-kabels en een handleiding. Los hiervan is ook een adapterkabel beschikbaar voor de aansluiting van een Apple Macintosh-computer. NEC-Mitsubishi Electronics Display geeft drie jaar garantie, inclusief gratis on-site service.

NEC-Mitsubishi Electric Visual Systems Corp.
De Japanse joint venture voor monitoren NEC-Mitsubishi Electric Visual Systems Corp. (NMV) werd op 18 januari 2000 opgericht in Tokio en is operationeel vanaf 1 april 2000. In Europa en de Verenigde Staten ging dit samenwerkingsverband op 1 juli 2000 van start onder de naam NEC-Mitsubishi Electronics Display (NMD). Het doel van de joint venture is het gezamenlijk bedienen van de markt voor monitoren en het bundelen van de krachten op het gebied van technische knowhow om zo de markt optimaal van dienst te zijn. Onder de nieuwe naam NEC-Mitsubishi Electric Visual Systems Corp. (NMV) wil de organisatie een eigen, sterke plaats veroveren tussen de grootste mondiale spelers in deze sector. Dat is mogelijk dankzij een versterkte concurrentiekracht en een steviger focus op innovatieve technologieën en verhoogde efficiency. Het managementteam bestaat uit vertegenwoordigers van beide organisaties. President en CEO is Yoshi Takayama, Executive Vice-President en COO is Nobuyoshi Yamazaki. NMV biedt wereldwijd werk aan meer dan 2.400 mensen.

Voor meer persinformatie:

NEC-Mitsubishi Electronics Display-Benelux
Lonneke van der Horst
Antareslaan 65
2132 JE HOOFDDORP
Telefoon: +31 (0)23 5548 468
Fax: +31 (0)23 5548 447
E-mail: lonneke.horst@nl.nmvs.com

Lammers van Toorenburg PR
Maike Heunks
Kosterijland 5
3981 AJ BUNNIK
Telefoon: +31 (0)30 6565 070
Fax: +31 (0)30 6565 473
E-mail: maike@lvtpr.nl