Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 4-05-2001 Persberichten district Heerlen (14.20 u) Vrijdag, 4 mei 2001

District Heerlen

Heerlen; winkeldiefstal
Personeel van een schoenwinkel aan de Geleenstraat betrapte afgelopen donderdagmiddag een 36-jarige man uit Maastricht bij diefstal van een paar schoenen ter waarde van bijna honderd gulden. De gewaarschuwde politie heeft de schoenen inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkelier. De verdachte is bij de politie bekend voor eerder gepleegde winkeldiefstal. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg hij meteen een dagvaarding uitgereikt om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Heerlen; ingebroken
Afgelopen donderdagmorgen werden enkele inbraken ontdekt. Inbrekers zijn die woensdag op donderdagnacht via de achterzijde een bedrijf aan de Benzenraderweg in Heerlen binnengedrongen en hebben geld (ruim driehonderd gulden) gestolen. Uit de etalage van een drogisterij aan de Saroleastraat werden cosmetische artikelen ter waarde van totaal ruim duizend gulden gestolen. Een raam van de drogisterij bleek te zijn geforceerd. Bij de politie is aangifte gedaan.

Brunssum; bromfietscontroles
De politie heeft afgelopen donderdagmiddag en donderdagavond samen met enkele medewerkers van de Koninklijke Marechausse bromfietscontroles gehouden. Een zestal motorrijders van de politie dirigeerden her en der in Brunssum en Onderbanken de bromfietsbestuurders naar het politiebureau waar ze intensief werden gecontroleerd. Totaal werden 98 bromfietsen en bromfietsbestuurders gecontroleerd. Dertig bleken in orde c.q. hadden slechts kleine gebreken/overtredingen die met een waarschuwing werden afgedaan. Van de overige bromfietsen werden totaal 95 bekeuringen uitgeschreven. De geconstateerde overtredingen varieerden van een te groot vermogen (41), het niet hebben c.q. niet bij zich hebben van de papieren zoals bromfietscertificaat en verzekeringspapieren (17), het niet dragen van een bromfietshelm (6), ondeugdelijke remmen (6), illegaal gebruik oranje plaat (4), gladde banden (4) tot het niet verzekerd zijn van de bromfiets, geen gele plaat aanwezig, ondeugdelijke bromfietsverlichting etc. Daarnaast bleek van totaal 12 bromfietsen dat was geknoeid met het framenummer c.q. dat dit nummer niet klopte. Die bromfietsen werden voor nader onderzoek uit het verkeer genomen. De politie gaat vaker bromfietscontroles houden.

Hoensbroek; ingebroken
Afgelopen donderdagmorgen werden in Hoensbroek enkele inbraken ontdekt. Bij een inbraak die woensdag op donderdagnacht in een woning aan de Kouvenderstraat in Hoensbroek werden ondermeer een videorecorder, een tv-toestel,, een radio/cd-speler gestolen. Bij een inbraak diezelfde nacht in een verenigingsgebouw aan de Jeugrubbe werden ook allerlei goederen gestolen. Daarvan wordt nog nagegaan hoeveel en om wat het allemaal precies gaat. Bij de politie is aangifte gedaan.