Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 4-05-2001 Persberichten district Kerkrade (14.30 u) Vrijdag, 4 mei 2001

District Kerkrade

Kerkrade; aangehouden
Afgelopen donderdagmiddag kreeg de politie een melding van een diefstal op een parkeerplaats aan de Carboonstraat in Kerkrade. Bleek dat, vermoedelijk in een afgeleid ogenblik de tas was gestolen van een 53-jarige vrouw uit die plaats toen zij bezig was haar boodschappen in te laden in de auto. De politie heeft terplaatse een tweetal personen aangehouden waarvan er een, een 40-jarige vrouw uit Hoensbroek bekende de tas te hebben gestolen. Daarin bevond zich een geldbedrag van driehonderd gulden. De tas werd later in de struiken teruggevonden, echter zonder het geld. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Eygelshoven; verkeerscontrole
De politie heeft afgelopen donderdagmiddag en donderdagavond verkeerscontroles gehouden op de Veldhofstraat in Eygelshoven en op de Locht in Kerkrade. Ongeveer 400 voertuigbestuurders werden gecontroleerd waarbij totaal ongeveer 100 bekeuringen werden uitgeschreven. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van de autogordel, geen c.q. ondeugdelijke verlichting, niet APK-gekeurd, kale banden, niet bij zich hebben van de vereiste voertuigpapieren tot een te hoog vermogen van bromfietsen. Daarnaast werden de vier inzittenden van een auto (uit Heerlen en Simpelveld) aangehouden omdat de politie in de auto een (vermoedelijk gas/alarm-) pistool vond. Het pistool werd voor nader onderzoek inbeslaggenomen. Een aanhangwagen werd voor nader onderzoek uit het verkeer genomen omdat de (chassis/registratie)nummers vermoedelijk waren weggeslepen.

Landgraaf; onder invloed
Afgelopen donderdagavond zag de politie op de Bartokring in Landgraaf een 43-jarige man op een bromfiets rijden en die bleek bij nadere controle onder invloed zijn bromfiets te besturen. Ademanalyse wees uit dat hij ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Landgraaf; ingebroken
Bewoners van een woning aan de Beethovensingel ontdekten afgelopen donderdagmiddag dat die dag was ingebroken. De inbrekers hebben een stereo-installatie en cds gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan.

Gulpen; inbraak
Bij een inbraak in een loods/schuur bij een woning aan de Slenakerweg in Gulpen hebben inbrekers afgelopen woensdag op donderdagnacht een zit-maaimachine en allerlei andere installatiematerialen en gereedschappen gestolen. Bij de politie werd aangifte gedaan.