Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 4-05-2001
1ePersberichtvrijdag4mei2001


Politieberichten

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Donderdagavond om 19.11 uur is op de Kruisstraat een 37-jarige man uit Eindhoven aange-houden. Getuigen zagen dat de man daar in een geparkeerde auto inbrak. Zij hielden de ver-dachten aan en waarschuwden de politie. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten met gestolen bromfiets aangehouden Donderdagavond rond 19.20 uur zijn twee jongens, 15 en 17 jaar oud, uit Rotterdam aange-houden. Even daarvoor zag een getuige drie jongens, met een bromfiets aan de hand, het stationsperron opsjouwen. Vervolgens stapten zij met de bromfiets in een trein. Direct daar-na zijn de jongens door een conducteur uit de trein gezet. Hij waarschuwde de politie, die de jongens met de bromfiets in de tunnel naar de Kruisstraat aantrof. Twee jongens zijn daar aangehouden. Een derde jongen rende hard weg. Na een korte achtervolging is de 15-jarige jongen uit Rotterdam op de Lardinoisstraat aangehouden. Uit onderzoek bleek de bromfiets op 30 april jl gestolen te zijn vanaf het Stationplein. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Diefstal auto
Tussen donderdagavond 21.15 en vrijdagmorgen 0.30 uur is vanaf de Raiffeisenstraat een groene personenauto, BMW, kenteken ZD-02-LX, gestolen.

Eindhoven: Mishandeling
Vrijdagmorgen om 2.10 uur is in een horecagelegenheid op het Stratumseind een 18-jarige man uit Beuningen aangehouden. Hij had daar een 16-jarige jongen uit Eindhoven met een glas geslagen. Het slachtoffer is voor behandeling van zijn verwondingen aan het hoofd overgebracht naar het Diaconessenhuis. De verdachte is overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Eindhoven: Verdachten diefstal fietsen aangehouden Vrijdagmorgen rond 4.15 uur zijn op de Boschdijk twee mannen, 20 en 21 jaar, uit Zundert en een 21-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Een politiesurveillance zag dat zij daar met twee afgesloten fietsen liepen te sjouwen. De fietsen bleken gestolen te zijn bij De Bunker. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Tasjesroof
Donderdagavond rond 20.10 uur is een 39-jarige vrouw uit Eindhoven slachtoffer geworden van beroving van haar boodschappentas. Zij fietste op het Winkelcentrum Woensel. Plotseling hoorde ze een bromfiets aankomen rijden. Ze keek om en zag dat er twee personen op zaten. Direct daarop zag en voelde ze dat de passagier de boodschappentas van haar stuur rukte en deze wegnam. Vervolgens reden ze snel weg. Het slachtoffer kwam ten val en klaagde over pijn aan haar schouder en heup. In de tas zat haar portemonnee met honderdvijftig gulden en persoonsbescheiden.

Eindhoven: Alcohol
Vrijdagmorgen om 5.00 uur is op de Emmasingel een 26-jarige automobilist uit Eindhoven gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 0.65 pro mille. De man kreeg een geldboete van fl. 410,- en een rijverbod van 2 uur opgelegd.

Helmond: Verdachte poging diefstal auto
Vrijdagmorgen om 2.55 uur zag een agent op de Kegelbaan twee personen bij een ge-parkeerde auto staan. Een van hen zat gedeeltelijk in de auto. Bij het zien van de agent vluchtte een van de jongens op de fiets weg. Een 17-jarige Helmonder kon worden aange-houden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eersel: Alcohol
Donderdagmiddag om 13.30 uur is op de Postelseweg een 46-jarige automobilist uit Lommel aangehouden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies 2,10 pro mille. De verdachte kreeg een rijverbod van 11 uur en een proces-verbaal.

Valkenswaard: Inbraak in winkel
Vrijdagmorgen rond 4.45 uur ging het alarm van een winkel op de Eindhovenseweg af. Bij controle bleek dat de ruit van de toegangsdeur was vernield. Uit de winkel werd kleding weggenomen.