Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Een hapklaar antwoord
Brugge, 4/5/2001
Wie honger heeft naar informatie over de provincie kan vanaf mei terecht bij het Provinciaal Informatiecentrum in het gerenoveerde Tolhuis op het Jan Van Eyckplein in het hart van Brugge. Het Informatiecentrum zal als centrale wegwijzer instaan voor de opvang van de meest uiteenlopende vragen over de provincie: provinciale musea, fietsroutes, huisvestingspremies, Het Informatiecentrum zal een hapklaar antwoord geven of bij de inhoudelijk bevoegde dienst verdere informatie opvragen.

Het Informatiecentrum zal uitgebouwd worden als het centraal verkooppunt van provinciale publicaties. Tentoonstellingscatalogi, boeken, publicaties, cd-roms, videos, worden er gecentraliseerd.

Heel wat diensten beschikken over gratis folders en brochures. Wie rustig wil grasduinen tussen deze informatie, heeft hiervoor de mogelijkheid in het Informatiecentrum.

Voor een eerste kennismaking met de provincie kunnen bezoekers zelf op verkenning gaan via interactieve kiosken. Deze computers met aanraakscherm geven informatie over het provinciebestuur, opgedeeld in een aantal themas. Voor elk thema werd een montage van videofragmenten gemaakt, met een beknopte tekst.
Aparte computers zijn voorzien om op de provinciale website te surfen. Groepen kunnen ontvangen worden in een projectieruimte.

Voor informatie over Europa, kan je terecht bij het Info-Punt-Europa. Deze actieve infobalie heeft een nieuwe stek gekregen in het Provinciaal Informatiecentrum.

Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis
Jan Van Eyckplein 2
8000 Brugge
tel.: 050/40 74 74