Politiebericht Friesland: Friesland 4-05-2001
Politieberichten van 4/5 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Sneek: inbraak auto`s
Afgelopen nacht werd ingebroken in een tweetal auto`s, die geparkeerd stonden op de Korte Spruit en de Bonkelaar. In beide gevallen werd het portier geforceerd. Uit de auto`s werd geluidsapparatuur weggenomen. Bovendien werden uit de auto, die geparkeerd stond op de Korte Spruit, ook nog 20 cd`s gestolen. De eigenaars hebben aangifte gedaan.

Drachten: fietsendiefstallen
In de maand april is 72 (64) keer aangifte gedaan van diefstal van een bromfiets, snorfiets of fiets. Deze maand werden 68 (64) fietsen, 1 (2) bromfiets, 1 (1) bromscooter en 2 (0) snorfietsen gestolen. (-) de getallen van de vorige maand. Het totaal opgegeven schadebedrag bedroeg f 42.799.- (f 42.691.-) De afgelopen maand werden 18 fietsen en 1 snorfiets teruggevonden en zijn retour eigenaar gegaan.

Kollum: inbraak bedrijf
Van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een bedrijf voor slagersbenodigdheden aan de Regnerus Meinardystraat. Een ruit werd geforceerd. Uit een auto, die binnen stond werd een gsm weggenomen. De eigenaar, een 28-jarige inwoner van Kollum, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: diefstal uit winkel
Dinsdag tussen 11.00 en 11.30 uur werd in een winkel aan de Passage een vitrinekast opengebroken. Uit deze kast werden 6 gsm`s weggenomen. Een medewerkster van de winkel, een 28-jharige inwoonster van Gorredijk, heeft aangifte gedaan.

Burgum: inbraak kapsalon
Afgelopen nacht werd ingebroken bij een kapsalon aan de Lageweg. Het slot van de toegangsdeur werd vernield. Het geld uit de kassa, een paar honderd gulden, werd weggenomen. De eigenaresse, een 48-jarige inwoonster van Burgum, heeft aangifte gedaan.

Garyp: inbraak bedrijf
Afgelopen nacht werd ingebroken bij een mechanisatiebedrijf aan de Lytse Buorren. Men is het bedrijf binnen gekomen door verbreking van een toegangsdeur. Uit de garage werden 7 autoradio`s en een videoband weggenomen. Een medewerker van het bedrijf, een 38-jarige inwoner van Garyp, heeft aangifte gedaan.

Bureau Voorlichting en PR: 058 - 880 8272