Graag uw aandacht voor bijgaand persbericht.

ProLogis (media contact) Robin von Weiler Managing Director, Europe rvonweil@prologis.com www.ProLogis.com

PROLOGIS EN SAMSUNG TEKENEN HUURCONTRACT VOOR EEN NIEUW DISTRIBUTIECENTRUM

IN TILBURG

TILBURG, NEDERLAND, 4 mei 2001 - ProLogis (NYSE:PLD), een wereldwijde toonaangevende ontwikkelaar en verhuurder van hoogwaardige distributiegebouwen, sluit met de Koreaanse elektronicafabrikant Samsung Electronics een huurovereenkomst voor het in aanbouw zijnde distributiecentrum in Tilburg. De nieuwe vestiging van Samsung in ProLogis Park Tilburg is gesitueerd op het nieuwe industrieterrein Vossenbergen-West, is circa 28.000 m2 groot en wordt in mei 2001 opgeleverd.

De Koreaanse elektronicagigant Samsung Electronics voegt haar bestaande distributielocaties samen in de eerste fase van het ProLogis Park project in Tilburg. Dit project wordt in totaal 56.000 m2 groot. Redenen voor de samenvoeging zijn onder meer de schaalvoordelen die de concentratie oplevert en de gunstige, centrale ligging van Tilburg. Het feit dat het gebouw reeds in aanbouw en dus spoedig beschikbaar is, heeft een belangrijke rol gespeeld. Het gebouw voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen die noodzakelijk zijn voor een efficiënte grootschalige logistieke operatie.

Vanuit Tilburg zal Samsung de Benelux bedienen met consumentenelektronica Samsung is een sterk groeiend bedrijf en de elektronicafabrikant onderzoekt de mogelijkheden om ook de tweede fase van het ProLogis Park, die in 2002 wordt opgeleverd, te betrekken.

Robin von Weiler, managing director Europa van ProLogis: 'ProLogis heeft op ProLogis Park Tilburg twee met de rug tegen elkaar gelegen gebouwen van ieder 28.000 m2 ontwikkeld. De overeenkomst met Samsung is een sprekend voorbeeld van het ProLogis-concept. Dit houdt in dat alles draait om de, vaak wereldwijde relatie, die wij met onze klanten opbouwen.'

ProLogis is een wereldwijde toonaangevende ontwikkelaar, financier en verhuurder van hoogwaardige distributiefaciliteiten in Noord-Amerika en Europa. ProLogis heeft als eerste en enige een wereldwijd netwerk van distributiecentra ontwikkeld om zo in de ruimtebehoefte van internationaal opererende producenten en logistieke dienstverleners te voorzien. Hiertoe maakt ProLogis gebruik van zijn ProLogis Operating System? en streeft ernaar de 'Global Distribution Solution' te worden die hoogwaardige distributiefaciliteiten biedt om zijn klanten in staat te stellen hun logistieke groei- en reorganisatieprojecten in de hele wereld te verwezenlijken. Vanaf 31 december 2000 had ProLogis 17.700.000 m2 distributieruimte in bezit/ontwikkeling in 98 markten