Partij van de Arbeid

Young Progressive Scholarship

Het PvdA Kenniscentrum Buitenland en het Britse Policy Network nodigen jong talent uit om zich aan te melden voor een stageplaats in Londen. We willen hiermee een grotere internationale uitwisseling van ideeën en een sterkere dialoog tussen beleidsmakers bewerkstellingen.

Het Kenniscentrum Buitenland is een netwerk binnen de Partij van de Arbeid waarin leden en niet-leden die geïnteresseerd zijn in en deskundig op het gebied van buitenlands beleid met elkaar in contact worden gebracht. Centraal staat de bevordering van discussie, ideeënvorming en informatie-uitwisseling binnen de partij. Het Policy Network is een nieuw initiatief in Londen, om mensen die geïnteresseerd zijn in progressief beleid en ideeënvorming te mobiliseren en informeren. Men werkt nauw samen met overheden en beleidsmakers in meer dan 25 landen in het ontwikkelen van manieren om het debat te bevorderen, de uitwisseling van ideeën te faciliteren en het vinden van oplossingen voor de uitdagingen waarvoor de hedendaagse progressieve politiek zich geplaatst ziet.

In 2001 zetten beide organisaties een jaarlijks fellowship programma op voor mensen met aantoonbare interesse, kennis en ervaring, door werk of studie, op een van de hieronder genoemde beleidsterreinen. Van de kandidaten wordt verwacht dat zij een aantoonbare interesse hebben in vergelijkend onderzoek naar Nederland en Groot-Brittannië. Voor dit jaar zijn de volgende thema's gedefinieerd:


- E-Government


- Europese Defensie


- Kenniseconomie


- Sociaal Beleid


- Publiek-Private Samenwerking (Transport, Gezondheidszorg en Onderwijs)

De stagiair zal de gelegenheid krijgen om gedurende 2 maanden te werken op het Policy Network hoofdkantoor in Londen. Hier zal hij/zij onder andere betrokken zijn bij de diverse activiteiten van het Policy Network, zoals het Policy Network Journal en de website, het organiseren van seminars en conferenties, maar ook het onderhouden van contacten met beleidsmakers in Groot-Brittannië en elders. Het werk zal tevens bijdragen aan een versteviging van de Brits-Nederlandse afstemming van beleid. Van de kandidaat wordt verwacht dat hij/zij een vergelijkend onderzoek zal doen op het terrein van het zelf gekozen onderwerp, en hierover een werkstuk schrijft in het engels. Deze zal gepubliceerd worden in Socialisme & Democratie, het maandblad van de Wiardi Beckman Stichting.

Per jaar wordt er één stageplaats bezet en wel in het najaar. De stagevergoeding voorziet in de verblijfs- en levensonderhoudkosten.

Aanmeldingen dienen de volgende bijlagen te bevatten: een CV; een beschrijving van niet meer dan 3 pagina's over het gekozen onderzoeksonderwerp, waarin wordt uitgewerkt op welke manier dit onderzoek kan bijdragen aan het gestelde doel van uitwisseling van ideeën en vergelijkende analyses tussen Nederland en Groot-Brittannië; en een korte uiteenzetting over hoe de kandidaat een bijdrage denkt te kunnen leveren aan de activiteiten van het Policy Network.

Aanmeldingen kunnen tot 15 juli 2001 gestuurd worden aan:

PvdA Kenniscentrum Buitenland

Martijn Beckers, secretaris

Postbus 1310

1000 BH Amsterdam

of per e-mail naar:
mbeckers@pvda.nl

Voor informatie kunt u uiteraard ook bellen: 020 5512 207

Een Brits-Nederlandse commissie zal de meest geschikte kandidaat kiezen.