Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 4 mei 2001

Worsteling in auto na diefstal drank Lisse (D1)
Een medewerker van een slijterij aan de Heereweg wist op donderdag 3 mei tussen 11.00 uur en 11.30 uur twee flessen Remy Martin terug te krijgen na worsteling met een dief. Omstreeks 11.00 uur kwam een man de winkel binnen en keek aandachtig naar de flessen drank. De man verliet vervolgens de zaak met de twee flessen zonder deze te betalen. De 23-jarige medewerker uit Lisse keek of de man de flessen na het inladen zou komen betalen.Toen hij de man in een auto zag stappen werd het hem duidelijk dat dit niet meer zou gebeuren. De medewerker sprong vervolgens ook in de auto met de bedoeling de flessen terug te nemen. Met de flessen op schoot drukte de dief het gaspedaal in en reed met een open portier weg. Ondertussen probeerde hij de medewerker van de slijterij uit zijn auto te krijgen. Deze probeerde op zijn beurt de flessen te pakken te krijgen. Na 150 meter met horten en stoten rijden wist de medewerker uiteindelijk beide flessen terug te halen. Toen de auto tot stilstand kwam sprong de medewerker uit de auto. De dief reed met hoge snelheid weg in de richting van het gemeentehuis. Een andere medewerker van de slijterij noteerde het kenteken.

Diefstal uit woning Leiden (D4) In een woning aan de Olieslagerspoort werd op donderdag 3 mei tussen 08.10 uur en 18.45 uur ingebroken. De insluiper(s) wist(en) de woning binnen te komen via inklimming door een raam. Weggenomen werd onder andere een videorecorder en een paspoort.

Bromfietscontrole Alphen aan den Rijn (D5) De politie van Alphen aan den Rijn houdt op dinsdagmiddag 8 mei a.s. een algemene bromfietscontrole (technische gebreken, rijden zonder helm, snelheid enz.). Vanaf 13.30 uur wordt er gecontroleerd bij de Burgemeester Visserpark. Tussen 15.30 uur en 17.00 uur bij de Keizershof (Herenhof), van 18.30 uur tot ongeveer 20.15 uur in de Sportlaan.

Aanranding Gouda (D7)
Een 18-jarige fietster uit Gouda is op donderdag 3 mei omstreeks 22.30 uur aangerand door een groep van ongeveer 8 jongens. De vrouw fietste over de Voorwillenseweg toen zij ter hoogte van de kruising met de Bleijstraat werd tegengehouden door de groep. Deze trokken de vrouw van haar fiets naar een naastgelegen brug waar ze werd betast. De vrouw riep om hulp toen zij diverse voorbijgangers hoorde. Uiteindelijk wist de vrouw te ontkomen aan de groep toen een mannelijke voorbijganger ingreep en de groep aansprak. De politie wil met name met deze voorbijganger in contact komen. Andere getuigen kunnen ook contact opnemen met de politie in Gouda, telefoonnummer 0900 8844.

Verkeersongeval Stolwijk (D8)
Vrijdagmiddag 4 mei rond 12:30 uur is op de kruising van de Schoonhovenseweg met de Benedenkerkseweg een ongeval gebeurd. Een 51-jarige automobilist uit Naaldwijk stond met de personenauto voorgesorteerd om linksaf de Benedenkerkseweg in te slaan. Uit de richting van Gouda kwam een vrachtauto met een 24-jarige man uit Alphen aan den Rijn aan het stuur. Hoewel het verkeer op de kruising met verkeerslichten wordt geregeld, kwamen de twee toch op het kruisingsvlak met elkaar in botsing. De man uit Naaldwijk raakte gewond en is met onbekend letsel door de ambulance naar het Groene Hart ziekenhuis in Gouda overgebracht voor medische behandeling. Zijn auto raakte total loss. De vrachtwagenchauffeur raakte niet gewond.