PERSBERICHT

Rijswijk ZH/Den Haag, 4 mei 2001

Ben in zee met ANP

Ben Nederland B.V. heeft vandaag een strategische overeenkomst ondertekend met het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) over de levering van nieuws en informatie. Het ANP zal Ben in eerste instantie voorzien van nieuws en informatie via WAP, in diverse categorieën zoals 'binnenlands nieuws', 'buitenlands nieuws', 'weer', 'economie', 'e-news', 'showbizz/cultuur', 'financieel' en 'sport nieuws'. Ben zal deze informatie vanaf september 2001 tevens gefaseerd toegankelijk maken via SMS, spraak en via de website www.ben-online.nl.

De overeenkomst met het ANP past in de strategie van Ben om steeds meer praktische datadiensten aan te bieden. Ben onderstreept hierbij de keuzevrijheid van Ben bellers. Zij kunnen op elk moment persoonlijk geselecteerde informatie opvragen via WAP, SMS of spraak. Ben maakt daarbij gebruik van een aantal uiteenlopende content providers. Werner Schrijver, commercieel directeur van Ben, is blij met het ANP: "De vraag naar actuele informatie via de mobiele telefoon groeit sterk. We verwachten dat deze vraag nog verder zal groeien op het moment dat we GPRS introduceren. Het ANP is een erkende professionele leverancier van nieuws en actuele informatie. Ben klanten hebben zo altijd de beschikking over het laatste nieuws."

In het najaar van 2000 introduceerde Ben WAP. Op een eenvoudige praktische manier. In april van dit jaar voegde Ben een reeks nieuwe diensten toe aan het bestaande SMS-aanbod. In het najaar van 2001 introduceert Ben GPRS. Daarmee zullen de huidige WAP diensten nog aantrekkelijker worden als bron van informatie. De content van het ANP is dan een interessante aanvulling.

Over Ben
Ben Nederland BV is een snelgroeiende aanbieder van mobiele communicatie en content. De aandeelhouders zijn T-Mobile International (50% - 1 aandeel) en Belgacom samen met Tele Danmark (50% + 1 aandeel). Ben biedt producten en diensten aan voor zowel privé- als zakelijk gebruik op zijn GSM-1800 netwerk. Inmiddels heeft Ben ruim 950.000 actieve klanten en is Ben in belminuten en mobiel dataverkeer de derde aanbieder van Nederland. Met het verkrijgen van een UMTS-licentie heeft Ben een belangrijke stap gezet op weg naar de derde generatie mobiele communicatie. Ben bellers kunnen bellen in 56 landen, waaronder de belangrijkste vakantielanden.