INvestment management & Consulting group en Solving international vormen strategische alliantie

Solving International S.A. (Solving) en Investment Management & Consultng Group B.V. (IMCG) zijn een strategische alliantie aangegaan voor hun consulting en corporate finance praktijk. Met de alliantie breiden Solving en IMCG de scope en geografische dekking van hun dienstverlening uit. In de alliantie heeft Solving als strategische partner een minderheidsbelang in IMCG verworven; de associated partners van IMCG hebben aandelen en opties Solving verworven en nemen deel in de internationale partner groep.

Met deze samenwerking versterkt IMCG haar internationale praktijk, aangezien al meer dan 50 % van het werk van IMCG grensoverschrijdende transacties of projecten zijn. IMCG voorziet dan ook een verdere groei, ook omdat de alliantie de positie van IMCG op de arbeidsmarkt versterkt. Voor Frank van Goethem, Jan Elshof en Wim Tolboom, de associated partners van IMCG, biedt de samenwerking een aantrekkelijk perspectief, omdat IMCG blijft opereren als zelfstandige eenheid, maar wel de vruchten kan plukken van meer kennis en ervaring en een sterkere internationale aanwezigheid Met de alliantie met IMCG zal Solving haar dienstverlening en relaties in Nederland uitbreiden, aangezien IMCG optreedt als onderdeel van Solving. IMCG zal binnen Solving als competence center op het gebied van strategie en corporate finance opereren. De business building vaardigheden van IMCG sluiten goed aan bij de ondernemende en creatieve cultuur van Solving, hetgeen bleek uit de reeds gezamenlijk uitgevoerde projecten. De combinatie voorziet een verdere groei van haar functionele en industrie expertise.

Solving International SA is een internationale consulting firma met haar hoofdkantoor in Parijs, genoteerd aan de Second Marché aan de beurs te Parijs. De missie van Solving is gericht op het verbeteren van de prestaties van haar cliënten en het onderscheidende van Solving is de meer ondernemende (en Europese) cultuur ten opzichte van de grote internationale advies firma' s en corporate finance huizen. Solving heeft ruim 500 consultants en directors in meer dan 10 landen. Sinds de introductie aan de beurs in Parijs in juli 1998 is de marktkapitalisatie en aandelenkoers met meer dan 700 % gestegen. De meerderheid van de aandelen is in handen van de internationale directors groep.
De afgelopen jaren heeft Solving voor meer dan 100 van de top 500 ondernemingen in Europa gewerkt, waarmee Solving gerekend mag worden tot één van de marktleiders op het gebied van strategie, inkoop en bedrijfsvoerings advies. Solving heeft internationale industrie gerichte competence centers voor ICT, automotive, banken & verzekeringen, voedingsmiddelen, textiel en chemie & pharma.

Investment Management & Consulting Group is een boutique in strategie advisering en corporate finance, gevestigd in Helvoirt. IMCG werkt met 10 professionals; het grootste gedeelte van het werk is voor de top 100 bedrijven in Nederland en IMCG is sterk in technologie en private equity.

Voor verdere informatie kunt U contact opnemen met Yves Hombreux, directeur van Solving International SA, tel +33 1 53 53 57 00, of met Frank van Goethem, directeur Investment Management & Consulting Group bv, tel +31 (0)411 - 64 26 23

Afzender
Peter Brockhoff
Investment Management & Consulting Group
Rijksweg 22
NL 5268 KJ Helvoirt
+ 31 411 642 623 (Office)
+ 31 411 642 373 (Office fax)
+ 31 6 295 31581 (Mobile)
+ 31 84 870 4283 (Personal Fax)