Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Vervoersstickers van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) voor compartiment overschrijdende transporten van rauwe melk

4 mei 2001 - Vanaf 3 mei 2001 zijn speciale stickers van de NZO verkrijgbaar voor gekentekende vervoersmiddelen voor het transport van rauwe melk. De NZO brengt deze aanvullende vervoersstickers uit voor compartiment overschrijdende transporten van rauwe melk als toevoeging op de Regeling Compartimentering Nederland mond- en klauwzeer 2001 II van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij.

Op grond van deze regeling moeten melkwagens voorzien zijn van een kleurensticker die hoort bij het compartiment waarbinnen de rauwe melk van de melkveebedrijven wordt opgehaald. Het staat de vervoerder van de rauwe melk vervolgens vrij om de melk te vervoeren naar een melkfabriek in een ander compartiment waar de melkwagen gelost wordt. Dit alles met inachtneming van de hygiënebepalingen. Het is niet toegestaan om per rit de rauwe melk op meer dan één lokatie te lossen.

De stickers zijn vanaf 5 mei verplicht als aanvulling op de zogenaamde compartimenteringsstickers (kleurenstickers) en moeten aangebracht worden op deze stickers. Het voertuig wordt bij uitreiking van deze stickers geregistreerd voor dit speciale vervoer.

De stickers voor dit RMO vervoer zijn voor de zuivelondernemingen verkrijgbaar bij het C.O.K.Z. te Leusden.