TNT Post Groep NV

TPG neemt CD over, een vooraanstaande
distributeur van ongeadresseerde post in
het Verenigd Koninkrijk

TNT Post Groep N.V. (TPG) heeft een aandeel van 90% genomen in CD Marketing Services Group Ltd (CD), de moedermaatschappij van Circular Distributors Ltd. en Lifecycle Marketing Ltd. Circular Distributors Ltd. is een vooraanstaand Brits bedrijf dat is gespecialiseerd in de distributie van ongeadresseerde zendingen. Daarnaast is het bedrijf actief op het gebied van database management. De groep behaalde in het laatste boekjaar een omzet van EUR 50 miljoen. Met deze overname, die de eerste is in de postdistributie-markt in het Verenigd Koninkrijk, beschikt TPG over een sterke basis in deze sector, wat in lijn is met de internationale expansiestrategie van TPG.

Circular Distributors Ltd., opgericht in 1952, is vandaag een vooraanstaande distributeur van reclamefolders, gratis huis-aan-huis bladen en monsters binnen het Verenigd Koninkrijk, met een dekkingsgraad van 80% van alle huishoudens in dat land. Circular Distributors Ltd. biedt bovendien Europese oplossingen. Het bedrijf richt zich vooral op de consumptiegoederen, de detailhandel en de direct marketing. Lifecycle Marketing Ltd. is actief op het gebied van de gerichte marketing, waaronder de publicaties van Emma's Diary® en de marketing van data en lifestyle-informatie.

"Wij zijn zeer gelukkig met de afronding van deze acquisitie", aldus Harry Koorstra, Group Managing Director Post van TPG. "De overname van CD geeft ons een stevige basis voor verdere groei op een belangrijke Europese markt. De positie van CD op de Britse postdistributie-markt versterkt de concurrentiepositie van TPG als dé Europese leverancier van postdistributiediensten."

"Wij zijn blij met deze overname", aldus Nick Wells, Group Managing Director van CD. "Dit helpt ons onze positie op het gebied van distributie, database management en gerichte marketing te versterken en uit te breiden. Het bedrijf gaat verder onder hetzelfde management, maar de overname geeft ons extra mogelijkheden voor investeringen en middelen."

TPG verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke PTT Post, een breed scala aan post, express en logistieke diensten. TPG heeft ruim 130.000 werknemers in 58 landen en is actief in meer dan 200 landen. De totale omzet van TPG bedroeg in 2000 EUR 9,9 miljard. TPG is aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt genoteerd.

4 mei 2001