Gemeente Rijnwaarden

Programma dodenherdenking 2001 in Rijnwaarden

In Rijnwaarden worden tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei de volgende herdenkingsbijeenkomsten ter nagedachtenis van in de oorlog omgekomen burgers en militairen gehouden:
18.45 u. in de r.k. kerk te Lobith met aansluitend bloemen leggen op de begraafplaatsen te Lobith en de Bijland te Tolkamer 19.00 u. in de r.k. kerk te Herwen met aansluitend bloemen leggen op de begraafplaatsen in Herwen en Aerdt
19.30 u. in de r.k. kerk te Pannerden met aansluitend bloemen leggen bij het monument op de begraafplaats bij de kerk 19.45 u. leggen van een bloemstuk bij het monument bij de r.k. kerk te Spijk

Burgemeester Scheurer zal met zijn collega-burgemeester Boch van Emmerich de dienst in Pannerden bijwonen en aansluitend een krans leggen op de begraafplaats in aldaar. Wethouder van Riswijk samen met raadslid Blij, wethouder Putman en gemeentesecretaris Visser wonen de herdenkingsbijeenkomsten in respectievelijk Herwen, Lobith en Spijk bij.

Vanaf 18.00 uur tot zonsondergang hangt op openbare gebouwen de Nederlandse vlag - zonder wimpel - halfstok. Van 20.00 tot 20.02 uur wordt twee minuten stilte in acht genomen. Om 21.10 uur wordt de vlag gestreken.
Het gemeentebestuur roept de burgers van Rijnwaarden op, zo veel mogelijk, op dezelfde wijze op 4 mei te vlaggen. Op 5 mei gaat de vlag van zonsop- tot zonsondergang in top.

Op 5 mei zal burgemeester Scheurer om 09.00 uur de vlag hijsen bij het vrijheidsmonument nabij Huize Aerdt te Herwen. De Harmonie Wilhelmina uit Pannerden zorgt voor de muzikale omlijsting van de plechtigheid bij het vrijheidsmonument, waar ook vertegenwoordigers van de gemeentelijke schuttersverenigingen acte de présence zullen geven. Daarna is er een samenkomst van de aanwezigen en andere belangstellenden in dorpshuis de Cluse in Herwen.

Lobith, 17 april 2001.